ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένους εργαζόμενους: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή – Ποιους αφορά
Μετά την απώλεια μισθού, τώρα έρχεται και περικοπή της ασφάλισης!
 

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών στη Βουλή.
«Κοντός ψαλμός αλληλούια» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες εργασιακές ομάδες.

«Με το έτσι θέλω» ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός! Χωρίς να χάνει χρόνο, η κυβέρνηση κατέθεσε σχετική τροπολογία για εργαζομένους σε γηροκομεία, δομές ΑμεΑ και υγειονομικούς.
Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τρεις μεγάλες κατηγορίες:
για εργαζόμενους ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων
για εργαζόμενους ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό)
για όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας

Μέχρι τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το σύνολο των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Διαφορετικά όποιος αρνείται να εμβολιαστεί, θα κληθεί να απέχει από την εργασία του και θα παύεται η καταβολή του μισθού τους.

Ως προς την αναστολή εργασίας που θα επιβάλλεται σε όσους δεν ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους αναφέρεται ότι «κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, η αναστολή αίρεται με όμοια απόφαση».

Το μέτρο αφορά και «σε συμβάσεις έργου, παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών, καθώς και σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας δανειζόμενου προσωπικού ή προσωπικού που συμβάλλεται με εργολάβο».
Απειλές και εκβιαστικά διλήμματα

Ανθρώπινα δικαιώματα τέλος. Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «τέλος» στην ατομική επιλογή των πολιτών, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που έρχεται για την υποχρεωτικότητα προβλέπει οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα να τίθενται σε αναστολή εργασίας «μέχρι τη λήξη του υγειονομικού συναγερμού», αλλά και η απώλεια του μισθού τους να συνδυάζεται με τσεκούρι στις ασφαλιστικές τους εισφορές!

Ο Μάκης Βορίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η κυβέρνηση θέλει να προστατέψει τους πολίτες, διώχνοντας από τις δουλειές τους (με το μέτρο της αναστολής) τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί μπορεί να έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα και να κινδυνεύουν!NEWSBREAK

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget