ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Καταγγελία φοιτητή για κύκλωμα καθηγητών και κατάχρηση εξουσίας!

Τι λέει ο φοιτητής για συγκεκριμένο καθηγητή


Ένας φοιτητής αποφάσισε να καταγγείλει δημόσια έναν καθηγητή από Πανεπιστήμιο πόλης της Πελοποννήσου, για κατάχρηση εξουσίας τα τελευταία τρία χρόνια.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο φοιτητής, ο συγκεκριμένος καθηγητής κάνει την ζωή δύσκολη σε παιδιά του πρώτου έτους που διδάσκει, βάζοντας πολύ χαμηλούς βαθμούς. Αυτό, με βάση τα όσα υποστηρίζει ο φοιτητής, έχει συγκεκριμένο σκοπό.

Ανήκει, λέει ο φοιτητής, σε κύκλωμα καθηγητών οι οποίοι το έχουν σύστημα να βάζουν χαμηλούς βαθμούς προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι οι φοιτητές που θα πάρουν υποτροφία σε συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Με τους βαθμούς που βάζει ο συγκεκριμένος καθηγητής σε μαθήματα βαρύτητας ρίχνει το μέσο όρο των φοιτητών πριονίζοντας έτσι τις ελπίδες τους για υποτροφία λόγω βαθμού.

Εκτός των άλλων, η καταγγελία αναφέρει ότι σε άλλα μαθήματα που διδάσκει σε μεγαλύτερα έτη, βάζει εργασίες οι οποίες στον οδηγό σπουδών αναφέρεται ότι δίνουν έξτρα βαθμούς από 1 εώς 2 μονάδες. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος δεν τις βαθμολογεί, λέγοντας ότι είναι μόνο για το βιογραφικό των φοιτητών και ότι δεν βάζει έξτρα βαθμούς.

Ο καταγγέλλων φοιτητής κάνει λόγο για αδιάφορα μαθήματα με επανάληψη των ίδιων πραγμάτων, αλλά και αδιαφορία για τις απορίες των σπουδαστών από τον συγκεκριμένο καθηγητή, που όπως λέει ο νεαρός, «εκτός του ότι είναι αργοπορημένος κατά μισή ώρα στα μαθήματα, θεωρεί ότι είναι παντογνώστης κι εμείς αμαθείς».

Μάλιστα, στις εξεταστικές περιόδους γίνεται το εξής, κατά την περιγραφή του φοιτητή: «Αναφέρει ότι θα βάλει πολλαπλής επιλογής θέματα στις αρχές των μαθημάτων του και λίγο πριν την εξεταστική λέει ότι θα βάλει θέματα μικρής ανάπτυξης. Τελικά σε όλα του τα μαθήματα έβαλε θέματα που θέλανε πολύ μεγάλη ανάπτυξη και πολλά λόγια. Ταυτόχρονα έδινε ελάχιστο χρόνο για 7 ερωτήματα, που για να απαντηθεί το καθένα χρειαζόταν γύρω στα 10 λεπτά».

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του κυκλώματος καθηγητών που καταγγέλλει ο φοιτητής, ισχυρίζεται ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής φαίνεται να είναι από τους πρωτεργάτες: «Δεν βαθμολογεί εργασίες και βάζει τους χαμηλότερους δυνατούς βαθμούς για να περάσει κάποιος το μάθημά του. Φαίνεται να είναι πρωτεργάτης του κυκλώματος των καθηγητών που έχουν σύστημα να βάζουν χαμηλούς βαθμούς ώστε στο μεταπτυχιακό τα παιδιά να αναγκάζονται να πληρώνουν 3500 για ένα έτος ενώ θα μπορούσαν να πάρουν υποτροφία λόγω επιδόσεων, αν έπαιρναν τους βαθμούς που άξιζαν από κάποιους συγκεκριμένους καθηγητές».

Και καταλήγει ο φοιτητής με αναφορά στον καθηγητή: «Κάνει δύσκολη τη ζωή των φοιτητών όλων των τμημάτων αδικώντας τους στο βαθμό των εξεταστικών και αδικώντας τον κόπο που καταβάλουν όταν κάνουν εργασίες. Ο σεβασμός του δυστυχώς προς τον φοιτητή είναι ανύπαρκτος. Αν είναι να γίνονται όπως αναφέρει εργασίες απλά και μόνο για το βιογραφικό και όχι για ενίσχυση του βαθμού, πιο είναι το νόημα, αν δεν μπορούμε να περάσουμε τα μαθήματα; Να μένει απλά η εργασία;»NEWSBREAK

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]