ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Προς ματαίωση οδεύει για 2η χρονιά η εμποροπανήγυρη Αιγινίου, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων

Προς ματαίωση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, λόγω της πανδημίας, οδεύουν οι δύο μεγαλύτερες εμποροπανηγύρεις της Κεντρικής Μακεδονίας, σε Άγιο Μάμα και Αιγίνιο. Οι τελικές αποφάσεις από τις διοικήσεις των δήμων Νέας Προποντίδας και Πύδνας Κολινδρού αντιστοίχως πρόκειται να ληφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες αυτών των διοργανώσεων, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, μία από τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση εμποροπανήγυρης είναι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην περιφερειακή ενότητα στην οποία ανήκει ο δήμος που τη διοργανώνει να έχει υπερβεί το 50%. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό αυτό, τόσο στη Χαλκιδική όπου ανήκει ο Άγιος Μάμας όσο και στην Πιερία, όπου υπάγεται το Αιγίνιο, είναι γύρω στο 40% και θεωρείται σχεδόν αδύνατον μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες, οπότε θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις, το ποσοστό να υπερβεί το 50%.

Η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου διοργανώνεται το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Παππά, «εμείς αρχίσαμε και δεχόμαστε ήδη αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους εκθέτες, ώστε να έχουμε κάνει τη σχετική προετοιμασία, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν ίσως και πριν από το τέλος του Ιουλίου». Όπως, ωστόσο, παραδέχεται ο ίδιος, «το πιθανότερο είναι η εμποροπανήγυρη να ματαιωθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά».

Ο βασικός λόγος είναι η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων. «Ακόμη και εάν δεν ισχύσει η προϋπόθεση να έχει εμβολιαστεί πλήρως το 50% του πληθυσμού της Πιερίας, η αύξηση των κρουσμάτων είναι τέτοια που μας προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις της διοίκησης του δήμου είναι να πάμε μάλλον προς ματαίωση. Όμως η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο», αναφέρει ο κ. Παππάς.

Εξηγεί, επίσης, ότι η τήρηση των υγειονομικών περιορισμών στην εμποροπανήγυρη είναι αδύνατη, «κυρίως για τους επισκέπτες» όπως τονίζει, οι οποίοι ξεπερνούν τους 20.000 κατά μέσο όρο ημερησίως. Επίσης, στη συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη οι χώροι ψυχαγωγίας (ταβέρνες, μπαρ) ξεπερνούν τους εκατό (σε σύνολο περίπου 250 θέσεων εκθετών) και σε αυτούς τους χώρους είναι παντελώς αδύνατο να ελεγχθεί η τήρηση των κανόνων που ισχύουν για την εστίαση. «Σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ εάν διαπιστωθούν πέντε παραβάσεις θα πρέπει να κλείσει η εμποροπανήγυρη», επισημαίνει ο κ. Παππάς. «Όπως καταλαβαίνεται το ρίσκο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μεγάλο». Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολύ πιθανή νέα ματαίωση της διοργάνωσης θα ζημιώσει τον δήμο Πύδνας Κολινδρού περί τα 300.000 ευρώ.


PIERIA SOCIAL

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget