ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δήμος Κατερίνης: 1.105.088 ευρώ από το «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για την ολοκλήρωση ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου
- Η χρηματοδότηση αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής & των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Την ένταξη του έργου του Δήμου Κατερίνης με τίτλο «Εξοπλισμός για τη λειτουργία Θεάτρου και χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης» στον Άξονα «Παιδεία,Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» - («Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021»), του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 1.105.088 ευρώ πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, η χρηματοδότηση αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και δεν περιλαμβανόταν στην αρχική σύμβαση. Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση δράσεων για την προμήθεια και τοποθέτηση του τεχνολογικού εξοπλισμού και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη λειτουργία του Θεάτρου και χώρων πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου η κτιριακή εγκατάσταση να φιλοξενήσει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού.Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει ένα (1) κύριο υπο έργο και δύο (2) συνοδά.

Αναφερόμενος στη θετική αυτή εξέλιξη, η οποία συνιστά καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του πολύπαθου αυτού έργου ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος τόνισε. «Τηρούμε όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε απαρέγκλιτα, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του οικοδομικού τμήματος του έργου.Παράλληλα, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και πετύχαμε τη χρηματοδότηση του εξειδικευμένου εξοπλισμού λειτουργίας που δεν είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη διοίκηση, κατά την πράξη ένταξης του έργου.Ο κίνδυνος να έχουμε κτίριο και όχι θέατρο - χώρο πολιτισμού απομακρύνεται οριστικά. Σύντομα το έργο αυτό, που ταλάνισε την τοπική κοινωνία θα αποδοθεί στους δημότες, στους ανθρώπους του πολιτισμού του τόπου μας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Αθανάσιο Κανταρτζή, τόσο του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, όσο και του Αντιδημάρχου Γιώργου Νταντάμη και ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είχαν ετοιμάσει και απέστειλαν έγκαιρα πλήρη φάκελο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (τεχνικό δελτίο κ.α.) ώστε να προκύψει τελικά, η οριστική απόφαση ένταξης του έργου.

Επιπλέον και κατά την πρόσφατη επίσκεψη της πρόεδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε ξενάγησή της, από τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον ανάδοχο του έργου, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες, στους χώρους του υπό ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. Στη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης και είχε γίνει λόγος για την εποικοδομητική- προς αυτή την κατεύθυνση -συνεργασία του Δήμου με την Επιτροπή.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget