ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


“Βόμβα” από Eurostat για τον τουρισμό: Σε ελεύθερη πτώση οι διανυκτερεύσεις- Που βρίσκεται η Ελλάδα!
Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τις μεγαλύτερες μειώσεις διανυκτερέυσεων.


Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ μειώθηκε κατά 61% μεταξύ Απριλίου 2020 και Μαρτίου 2021 (1,1 δισεκατομμύρια), σε σύγκριση με τους 12 μήνες πριν από την πανδημία (Απρίλιος 2019 έως Μάρτιος 2020: 2,8 δισεκ. ευρώ), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ με διαθέσιμα δεδομένα, οι υψηλότερες μειώσεις σημειώθηκαν στη Μάλτα (-80%), στην Ισπανία (-78%), στην Ελλάδα (-74%), στην Πορτογαλία (-70%) και στην Ουγγαρία (-66%). Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η Ολλανδία και η Δανία κατέγραψαν και οι δύο τη χαμηλότερη μείωση (-36%).


Ειδικότερα, μεταξύ Απριλίου 2020 και Μαρτίου 2021 σε σύγκριση με τους προηγούμενους 12 μήνες, οι διανυκτερεύσεις από μη κατοίκους της χώρας (διεθνείς επισκέπτες) μειώθηκαν κατά 79%, ενώ οι διανυκτερεύσεις από κατοίκους της χώρας μειώθηκαν κατά 45%. Στην Ελλάδα καταγράφηκε μείωση 77% και 55% αντιστοίχως. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από διεθνείς επισκέπτες μειώθηκε σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ με τις μεγαλύτερες μειώσεις να καταγράφονται στην Ισπανία (-90%), τη Ρουμανία (-89%), την Ουγγαρία και τη Φινλανδία (-88%) και την Τσεχία (-87%).

photo unsplash

EL

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget