ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


EMA: 7.420 ύποπτοι θάνατοι στην ΕΕ μετά τον εμβολιασμό με Pfizer


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΕΜΑ για τους ύποπτους θανάτους και τις παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό για COVID-19 με τα σκευάσματα που χορηγούνται στην Ευρώπη και τα οποία δημοσιεύει το pronews.gr


Τα στοιχεία τα φέρνει στη δημοσιότητα η βάση δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance και αφορά τις 27 χώρες της ΕΕ και μόνο. Αυτό που παρατηρούμε είναι πως το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έχει τους περισσότερους καταγεγραμμένους ύποπτους θανάτους και συγκεκριμένα για 7.420.


Ενώ συνολικά οι ύποπτοι θάνατοι και από τα τέσσερα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) είναι 15.472, δηλαδή περίπου οι μισοί θάνατοι οφείλονται στο εμβόλιο της Pfizer!

Από τη μια αυτό το στοιχείο είναι λογικό, καθώς οι περισσότεροι εμβολιασμοί στην ΕΕ έχουν γίνει με το εμβόλιο της Pfizer, παρόλα αυτά ο αριθμός είναι αξιοσημείωτος καθώς το συγκεκριμένο σκεύασμα παρουσιάζεται ως το πιο ασφαλές στην Ευρώπη και μάλιστα προωθείται ανοιχτά από το Βερολίνο. Το AstraZeneca ευθύνεται για 3.364 θανάτους.

Να σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, καθώς δεν έχουν δοθεί πρόσφατα στη δημοσιότητα οι αριθμοί των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί ανά εταιρεία στην ΕΕ, έχουν γίνει περίπου οι διπλάσιοι με το εμβόλιο της Pfizer, απ' ότι με αυτό της AstraZeneca, οπότε ο αριθμός των παρενεργειών των δύο εμβολίων είναι περίπου ο ίδιος (σε ποσοστό).

Κάτι που δικαιώνει καθηγητές όπως ο Δ.Κούβελας που τόνιζαν από την αρχή πως «και τα τέσσερα εμβόλια έχουν παρενέργειες».

Να αναφέρουμε πως στην Ευρώπη έχουν χορηγηθεί συνολικά περίπου 214 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου (συμπεριλαμβάνεται στον αριθμό και το Sputnik V και το κινεζικό).
Αναλυτικά οι αριθμοί

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονταν με ένα από τα τέσσερα εμβόλια μέχρι και τις 19 Ιουνίου ανερχόταν στους 15.472, ο αριθμός των παρενεργειών στις 1.509.266 εκ των οποίων το 50% ήτοι 753,657 περιπτώσεις αφορά πολύ σοβαρά ή σοβαρά συμβάντα.

Τα τέσσερα εμβόλια είναι τα:

COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414)

COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH

COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19)

COVID-19 VACCINE JANSSEN (AD26.COV2.S)

Από τα εμβόλια το Tozinameran (κωδικός BNT162b2,) της BioNTech/ Pfizer έχουν καταγραφεί 7.420 ύποπτοι θάνατοι και 560.256 παρενέργειες.

Αντίστοιχα το εμβόλιο mRNA-1273 (CX-024414) της Moderna, έχουν καταγραφεί 4.147 ύποπτοι θάνατοι και 122.643 παρενέργειες.

Για το εμβόλιο AZD1222/VAXZEVRIA (CHADOX1 NCOV-19) της Oxford/ AstraZeneca τα αντίστοιχα νούμερα είναι 3.364 ύποπτοι θάνατοι και 793.036 παρενέργειες.

Τέλος για το εμβόλιο JANSSEN (AD26.COV2.S) της Johnson & Johnson έχουν αναφερθεί 541 ύποπτοι θάνατοι και 33.331 παρενέργειες.
ΠΗΓΗ-PRONEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget