ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ισραήλ: Ο εφιάλτης επιστρέφει - Η ινδική μετάλλαξη του Covid-19 «εξουδετερώνει» τα εμβόλια - Μάσκες & lockdown

 

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες ότι δεκάδες πολίτες που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό μολύνθηκαν από Covid-19 και τέθηκαν ξανά σε καραντίνα και «φωτογραφίζουν» ως υπεύθυνο φορέα του ιού που επέστρεψε πρόσφατα από το εξωτερικό. 


Όλοι όσοι παρευρέθηκαν σε μαζική εκδήλωση στο Kimron Hall το απόγευμα της 17ης Ιουνίου, έλαβαν εντολή να μπουν αμέσως στην απομόνωση για 14 ημέρες, ένα χρονικό πλαίσιο που θα μπορούσε να μειωθεί σε 10 ημέρες με αρνητικά τεστ στην αρχή της περιόδου και την ένατη ημέρα.


Αμέσως το υπουργείο Υγείας επανέφερε την απαίτηση να φορούν μάσκες σε σχολεία του δήμου Modiin-Maccabim-Reut και στην πόλη Binyamina. 


Ο εκ νέου κανονισμός εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς των σχολείων, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Επιπλέον, ο δήμαρχος του Modiin, Haim Bibas, έδωσε εκ νέου οδηγίες για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σε όλη την πόλη.


Η απαίτηση ήρθε μια ημέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι 44 μαθητές σε δύο σχολεία στη βόρεια πόλη της Binyamina έδειξαν θετικοί για τον κορωνοϊό. Νωρίτερα την εβδομάδα, 15 μαθητές της ΣΤ' τάξης βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί στην κεντρική πόλη Modiin.


Ένας ανώτερος αξιωματούχος της υγείας είπε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Kan ότι το 90% των μαθητών που είχαν θετικά αποτελέσματα στη Binyamina εμφάνισαν συμπτώματα, αλλά δεν διευκρίνισαν εάν κάποιοι από αυτούς ήταν σοβαρά.


Η ινδική μετάλλαξη του απίστευτα αυτοπρογραμματιζόμενου και προσαρμόσιμου στις «απειλές» των εμβολίων, ιού SARS CoV-2 που προκαλεί την μόλυνση Covid-19, φαίνεται ότι περνά το «τείχος της ανοσίας» των εμβολίων σε σημαντικό ποσοστό. 


Αργά χθες το βράδυ εκδόθηκε έκτακτη οδηγία στο Ισραήλ που ανέφερε ότι η ινδική μετάλλαξη είναι 60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική μετάλλαξη που είναι σήμερα το κυρίαρχο στέλεχος στο Ισραήλ και θα μπορούσε να προκαλέσει δυόμισι φορές περισσότερους ασθενείς να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη!


Αυτό πρακτικά σημαίνει κατάρρευση του συστήματος υγείας του Ισραήλ. Ήδη η ινδική μετάλλαξη κτυπά την Βρετανία, την Ρωσία, φυσικά την Ινδία και «πλησιάζει» απειλητικά την Γερμανία. Και -ώ τι έκπληξη- τα εμβόλια που έβαλαν τους πολίτες εκβιαστικά να τα κάνουν, απλώς δεν έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.


Η ειδική ομάδα στρατιωτικών πληροφοριών δήλωσε επίσης ότι το ποσοστό μετάδοσης του κορωνοϊού του Ισραήλ αυξήθηκε απότομα στο 1,5, δηλαδή επάνω από το επίπεδο συναγερμού που είναι στο 1.


Ο βασικός αριθμός αναπαραγωγής ή «αριθμός R», είναι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που προέρχονται από κάθε λοίμωξη από κορωνοϊό, ή ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν. Οποιοσδήποτε αριθμός μικρότερος από 1 σημαίνει ότι η πανδημία επιβραδύνεται, ενώ ένας αριθμός πάνω από 1 σημαίνει ότι επεκτείνεται. Οι αριθμοί βασίζονται σε νέους αριθμούς περιπτώσεων 10 ημέρες νωρίτερα λόγω της περιόδου επώασης του ιού.


Εν τω μεταξύ, ένα σχολείο στο Kibbutz Ashdot Ya’akov Ihud έκλεισε την Κυριακή εν μέσω ανησυχιών για πιθανό ξέσπασμα κορωνοϊού όταν ο πατέρας ενός μαθητή επέστρεψε από ένα ταξίδι στο Ντουμπάι και βρέθηκε θετικός ανέφερε ο ιστότοπος του Kipa. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο πατέρας δεν ήταν ύποπτος ότι παραβίασε τους κανόνες καραντίνας.


Το Υπουργείο Υγείας ζυγίζει την επανέναρξη ορισμένων περιορισμών COVID-19 σε μη εμβολιασμένα άτομα που επιστρέφουν από το εξωτερικό, καθώς και εκείνα που φθάνουν από χώρες «υψηλού κινδύνου», εν μέσω φόβων για ανανεωμένη έξαρση του ιού στη χώρα, σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Σαββάτου .


Οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν για μη εμβολιασμένα άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών που φθάνουν από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου ότι πρέπει να απομονωθούν στο σπίτι με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι, ανέφεραν τα νέα του Channel 12. Όσοι αρνούνται το βραχιόλι θα πρέπει να περάσουν την περίοδο απομόνωσής τους σε κρατικά ξενοδοχεία καραντίνας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.


Προηγούμενα σχέδια για τη χρήση ηλεκτρονικών βραχιολιών για την εξασφάλιση της απομόνωσης των αφίξεων εφαρμόστηκαν μόνο εν μέρει.


Την 1η Ιουνίου, το Ισραήλ είχε καταργήσει σχεδόν όλους τους εναπομείναντες περιορισμούς που σχετίζονται με ιούς.


Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι μόνο περίπου το 70% αυτών που φτάνουν από το εξωτερικό έχουν εμβολιαστεί.


Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τo πρακτορείο ειδήσεων KAN ανέφερε το Σάββατο ότι περίπου το ένα τρίτο εκείνων που βρέθηκαν θετικοί στη παραλλαγή Delta μετά από διεθνή ταξίδια είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Η αναφορά δεν έδωσε πηγή για τον αριθμό ή τον πραγματικό αριθμό των ατόμων και δεν διευκρίνισε εάν κάποιο από αυτά ήταν συμπτωματικό.


Μιλάμε για ένα κράτος με ποσοστό πλήρως εμβολιασθέντων με το εμβόλιο της Pfizer που ξεπερνάει το 57%, ενώ το Ισραήλ δεν δέχεται τουρίστες από τις 20 Μαρτίου 2020. Ήταν ερμητικά κλειστή χώρα έως τις εκλογές του Μαρτίου του 2021 ακόμη και σε Εβραίους που κατοικούσαν στο εξωτερικό αλλά διέθεταν ισραηλινό διαβατήριο.


Άνοιξε για Εβραίους κατοίκους του εξωτερικού τον Μάρτιο του 2021. Στις 23 Μαίου άνοιξε για κάποια group εμβολιασθέντων τουριστών με πρόθεση να επιτρέψουν από την 1η Ιουλίου στους κατά μόνας τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα.


Στο Ισραήλ πάνω από 5,5 εκατ. πολιτών από τα 9 εκατ. ψυχών της χώρας έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

ΠΗΓΗ-PRONEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget