ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ίντερνετ σε κάθε χωριό - Ζήτησε ο Φώντας Μπαραλιάκος από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη


Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη είχε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος στα πλαίσια πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την χρηματοδότηση ψηφιακών έργων υποδομής στο νομό.

Οι δύο άνδρες στην συζήτησή τους σκιαγράφησαν το ψηφιακό παρόν και μέλλον της χώρας, με τον Βουλευτή Πιερίας να απονέμει τα εύσημα στον Υπουργό για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η δημιουργία ενός πιο λειτουργικού και πιο φιλικού κράτους, προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, αποτελεί το επίκεντρο της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής , με «κορωνίδα» το gov.gr, το οποίο μετρά ήδη 1.173 ενσωματωμένες υπηρεσίες.

Μάλιστα, ο κ. Μπαραλιάκος επεσήμανε στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης την άψογη λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών, γεγονός που επιτάχυνε την διαδικασία και την απρόσκοπτη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων. Τον συνεχάρη, επίσης, για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ από την 1η Ιουλίου 2021 διευκολύνοντας την ασφαλή και ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στην ΕΕ.

Ο Βουλευτής Πιερίας, μετά από συνεργασία που είχε με τους Δημάρχους των τριών Δήμων της Πιερίας, παρέδωσε στον Υπουργό λίστα με περιοχές του νομού, οι οποίες, είτε δεν έχουν καθόλου ίντερνετ είτε έχουν αλλά με πολύ χαμηλή απόδοση γραμμής. Καθώς, λοιπόν, το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης θα έχει σημαντική επίδραση στο σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων του Υπουργείου σε επίπεδο έργων υποδομής, ο κ. Μπαραλίακος ζήτησε να συμπεριληφθούν όλες οι περιοχές της Πιερίας στο σχεδιασμό ώστε να πραγματωθούν σύντομα έργα χάραξης και τοποθέτησης οπτικών ινών.

O κ. Μπαραλιάκος δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης: «Η αναβάθμιση της συνολικής λειτουργίας του Διαδικτύου προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Τα οφέλη του Internet είναι πασίγνωστα: μοχλός οικονομικής ανάπτυξης αλλά και εκσυγχρονισμού του κρατικού μηχανισμού, τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, πολύτιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και γνώσεων, καθιέρωση νέων μορφών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Σε κάθε περιοχή της Πιερίας, οι κάτοικοί της πρέπει να αποκτήσουν την δυνατότητα, χρήσης γρήγορου ίντερνετ και λοιπών ευρυζωνικών υπηρεσιών. Αυτό συζητήσαμε σήμερα με τον Υπουργό για περιοχές των τριών Δήμων της Πιερίας μας, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget