ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ζήλεψαν την Ελλάδα στην Κύπρο - Η Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό ζητά νομικό ακαταδίωκτο

Έχουν σταματήσει τις συνεδριάσεις - Στην Αθήνα έχουν πλήρες άσυλο με τροπολογία


Η Κύπρος μπορεί να είναι η αδελφή χώρα μας αλλά οι κυβερνώντες εκεί δεν ακολουθούν τα ελληνικά πρότυπα ειδικότερα στο ζήτημα της διαχείρισης του κορωνοϊού.

Και αυτό γιατί εν αντιθέσει με την εδώ επιτροπή των "ειδικών" που έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν την τηλεοπτική δημοσιότητα καθώς άνετα μπορούν να λένε ότι θέλουν χωρίς καμία επίπτωση στην Κύπρο οι συναδελφοί τους δεν έχουν καμία ασυλία.
Και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει (βέβαια πως να αρέσει ειδικότερα όταν βλέπουν στην Αθήνα η κυβέρνηση να τους καλύπτει ώστε να εισηγούνται κατόπιν ότι η κυβέρνηση θέλει).

Έτσι για δεύτερη εβδομάδα δεν συνεδρίασε η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή τη στιγμή που σοβαρά ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα ο εμβολιασμός των εφήβων, παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Αιτία, η απροθυμία, κάποιων εκ των μελών της ΣΕΕ να συμμετέχουν στην οποιανδήποτε συνεδρίαση, αφού όπως υποστηρίζουν, επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει πρώτα το κατά πόσον θα ικανοποιηθεί ή όχι το αίτημα τους για να τους παραχωρηθεί νομική ασυλία για όλες τις αγωγές που καταχωρούνται από πολίτες και σχετίζονται με τα διατάγματα και τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τον προηγούμενο ενάμισι χρόνο στην Κύπρο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ» και μεταδίδει η Μαριλένα Παναγή, πρόσκληση για συνεδρίαση των μελών της ΣΕΕ, είχε σταλεί από τον επικεφαλής της Επιτροπής στις αρχές της εβδομάδας, έπειτα και από επίσημο αίτημα του υπουργείου Υγείας για συζήτηση του θέματος που αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η ομάδα των επιστημόνων που από την αρχή είχε θέσει θέμα για νομική ασυλία, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν ορθότερο να μην δίνεται καμία συμβουλή στο υπουργείο Υγείας και να μην διεξάγεται καμία συζήτηση, μέχρι να ξεκαθαρίσει το κατά πόσον η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ικανοποίηση του αιτήματος τους για απαλλαγή τους από κάθε νομική υποχρέωση.

Μέχρι χθες το απόγευμα η διαβούλευση μεταξύ των μελών της ΣΕΕ βρισκόταν σε εξέλιξη και δεν είχε ξεκαθαρίσει κατά πόσον τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι συνεδρίαση εντός των επόμενων ημερών, ούτε καν για να αξιολογηθούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο.

Το αίτημα για παραχώρηση ασυλίας, είχε τεθεί προ δεκαημέρου και στον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ» οι απαντήσεις που μέχρι τώρα έχουν λάβει από νομικούς κύκλους ήταν μάλλον αρνητικές (δεν ρωτάνε στην Ελλάδα να μάθουν πως ξεπερνιούνται τα προβλήματα!).

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη στιγμή που κάποιοι από τους επιστήμονες εξακολουθούν να πιέζουν για εξασφάλιση ασυλίας, άλλοι συνάδελφοι τους έχουν ήδη παρουσιαστεί αρκετές φορές σε δικαστικές διαδικασίες ενώ οι περισσότεροι έχουν ήδη κλητευθεί για νέες αγωγές που καταχωρήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι από τον Απρίλιο στην Ελλάδα με τροπολογία στη Βουλή το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων θεσπίζεται το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα το άρθρο 4 της τροπολογίας ορίζει πως «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊου Covid 19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».  ΠΗΓΗ-PRONEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget