ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης, σύγκληση συνεδρίασης για την Επετειακή Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

Η κυρία Μάνη ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, κάλεσε τα μέλη αυτής σε συνεδρίαση, με θέμα ημερήσιας διάταξης την παρουσίαση της έκθεσης - σταθμό για την Ελληνική Επανάσταση, με...

την οποία η Βουλή των Ελλήνων τιμά τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Μία πραγματικά εξαιρετική Έκθεση που υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία όλων των Διευθύνσεων της Βουλής, με προεξέχουσα φυσικά τη Διεύθυνση Βιβλιοθήκης και η οποία είναι πλέον ανοιχτή για το κοινό, σύμφωνα με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Έτσι, όπως τόνισε η κυρία Μάνη, μπορούν πλέον όλοι οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες, να θαυμάσουν από κοντά τα 367 αυθεντικά εκθέματα που αφηγούνται την πορεία των Ελλήνων προς την Ελευθερία, την υπέρτατη αξία, την υπερπολύτιμη κατάκτηση του αγώνα της ανεξαρτησίας που βρίσκεται στον νοηματικό πυρήνα της όλης έκθεσης.

Τα μοναδικά εικαστικά και κοινωνικά εκθέματα, χειρόγραφα, αρχεία, βιβλία και εφημερίδες, έργα τέχνης, αντικείμενα και όπλα, προερχόμενα από τις ειδικές συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής, καθώς και από ιδιωτικές συλλογές σε συνδυασμό με τις τοιχογραφίες που κοσμούν το ιστορικό κτίριο της Βουλής προσφέρουν στον επισκέπτη μία προνομιακή πρόσβαση, μία αυτοψία στον αγώνα και τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάκτηση της Ελευθερίας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν την έκθεση θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία (2103735247 και 2103735245) ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση episkepsis@parliament.gr .

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται:

Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή στις 11:00 και στις 15:00,

Τρίτη & Πέμπτη στις 18:00 καθώς και

κάθε Κυριακή στις 12:00 και στις 14:00.

Επίσης, υπάρχει και δυνατότητα τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης στην έκθεση (3d Tour) στην ιστοσελίδα https://www.antikrizontas-tin-eleftheria.gr/eikoniki-periigisi/ .

Τέλος, η κυρία Μάνη αναφέρθηκε στις διαδικτυακές δράσεις εξωστρέφειας της Βιβλιοθήκης, στον ιστότοπο και στη σελίδα του Facebook, στη «Λέσχη Ανάγνωσης» και στις «Πολύτιμες Δευτέρες», όπως και στην έκθεση «Γλωσσόπολις», όπου κάποιος μπορεί εύκολα από την οθόνη του υπολογιστή του να έχει πρόσβαση.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget