ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Επιστρέφει η εύρυθμη λειτουργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Τοποθέτηση Φώντα Μπαραλιάκου στη Βουλή για τις εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες


Επί του άκρως σημαντικού Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών τοποθετήθηκε με ομιλία του ο Βουλευτής ΝΔ του νομού Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Ένα Νομοθέτημα, προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την διόρθωση μίας συνεχιζόμενης ανορθογραφίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική οδηγήθηκε σε αδράνεια και ολιγωρία με τις στρεβλώσεις εδρών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Η κοντόθωρη και τυχοδιωκτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ διαβλέποντας την επερχόμενη ήττα του, αποτέλεσε ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της διακυβέρνησης των Δήμων και των Περιφερειών.» σημείωσε ο κ. Μπαραλιάκος για να προσθέσει: «Οι τοπικοί εκλεγμένοι άρχοντες βρέθηκαν σε μια ιδιότυπη «ομηρεία» εξαναγκαζόμενοι να προβαίνουν συχνά σε επώδυνους συμβιβασμούς και ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις.»

Από αυτή την επιλογή της τότε Κυβέρνησης ζημία υπέστη κυρίως ο πολίτης των τοπικών κοινωνιών! Αντί, για αποκέντρωση, παραχώρηση αρμοδιοτήτων και εύρυθμη κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο δημότης βίωσε μια πρόσθετη γραφειοκρατία, μια μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Εν συνεχεία, στο λόγο του ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε πως οι ρυθμίσεις του παρόντος νομοσχεδίου επιφέρουν μια μεγάλη τομή αναπτυξιακού χαρακτήρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δίνουν στους αιρετούς την ευχέρεια να εφαρμόσουν το πολιτικό τους όραμα, στους πολίτες την ευκαιρία να πάρουν ξανά τις τύχες των κοινωνιών τους στα χέρια τους.

Το Νομοσχέδιο αίρει αδιέξοδα, και νομοθετεί εργαλεία αποτελεσματικής διακυβέρνησης Δήμων και Περιφερειών. Και όχι λίγο πριν τις εκλογές αλλά σε πολιτικά ουδέτερο χρόνο, ώστε με νηφαλιότητα και πλουραλισμό να ακουστεί η αγωνία των αυτοδιοικητικών στη Δημόσια Διαβούλευση.

Ο κ. Μπαραλιάκος, μάλιστα, αναφέρθηκε και στις συγκεκριμένες τομές του σχεδίου νόμου και υποστήριξε καταληκτικά πως με το παρόν νομοθέτημα μία αδήριτη πραγματικότητα για τον αυτοδιοικητικό κόσμο υλοποιείται, μια πληγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεραπεύεται και απελευθερώνονται οι δημιουργικές δυνάμεις νέων ανθρώπων για την προκοπή των τοπικών κοινωνιών. «Είναι το όπλο για την αποφυγή της ερήμωσης της Περιφέρειας και για την ανάσχεση της εγκατάλειψης της υπαίθρου.»ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget