ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

To νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία» καθώς και τα νέα θεματικά βίντεο που παρουσιάζουν την πορεία του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία, τα μοναστηριακά προϊόντα, τα μοναστήρια και τα άγνωστα προσκυνήματα της Πιερίας, παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Στην παρουσίαση παραβρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Ηρακλής Τσιτλακίδης.


Ο Μητροπολίτης Κίτρους επεσήμανε ότι το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου από την Πιερία είναι ότι υψηλότερο και μεγαλύτερο έχουμε να παρουσιάσουμε, καθώς υπάρχει ένα πανευρωπαϊκό και διεθνές ενδιαφέρον για τις πορείες και τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Το ενδιαφέρον αυτό έχει καταγραφεί εδώ και πολύ καιρό και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προηγήθηκε και πρωτοπόρησε σε σχέση με άλλες υπηρεσίες και φορείς. Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό των θεματικών βίντεο.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υπογράμμισε ότι ο προσκυνηματικός τουρισμός δεν είναι απλά μια ειδική εναλλακτική μορφή τουρισμού. Αποτελεί στοιχείο ενότητας της κοινωνίας των ανθρώπων και ανάδειξης του πνευματικού πλούτου που κρύβει ο τόπος μας και για αυτό η συνεργασία όλων των φορέων, γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη και αναγκαία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται,για την αειφόρο ανάπτυξή του σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, της επανεκκίνησης του τουρισμού.

Το νέο δίγλωσσο ντοκιμαντέρ με θέμα «Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία» καθώς και τέσσερα θεματικά βίντεο για τα μοναστηριακά προϊόντα, τα μοναστήρια, τα άγνωστα προσκυνήματα, και την πορεία του Αποστόλου των Εθνών δημιουργήθηκαν από κοινού με την Μητρόπολη µε σκοπό την ευρεία διάδοση στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα, στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Το νέο αυτό ψηφιακό υλικό θα αποτελέσει αναγκαίο διαχειριστικό εργαλείο για μια ισόρροπη και αποτελεσματική προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία καθώς και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη του χαρτοφυλακίου προσκυνηματικών προορισμών της Πιερίας και της εμβληματικής διαδρομής των βημάτων του Αποστόλου των Εθνών. «Είμαι βέβαιη ότι όλα αυτά που έχουμε υλοποιήσει μέχρι σήμερα καθώς και όσα σχεδιάζουμε για το άμεσο μέλλον θα συμβάλουν δυναμικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον κλάδο του Προσκυνηματικού Τουρισμού», ανέφερε η κα Μαυρίδου.


Ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Τσιτλακίδης, έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική παρουσίαση. «Ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός είναι μια πάρα πολύ σημαντική μορφή εναλλακτικού τουρισμού», σημείωσε.


ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget