ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


14 χρόνια "Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος" - Ανοιξε το σύστημα δηλώσεων συμμετοχής
Άνοιξαν οι φόρμες συμμετοχής

Η πρώτη φύλαξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου

Η φύλαξη του Δάσους σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε! Γι´ αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες μιας πυρκαγιάς ξεκινώντας κυρίως από τους εαυτούς μας, διότι το 95% των δασικών καταστροφών οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.
Η δράση «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» αποτελεί πλέον ένα χρήσιμο «εργαλείο» στα χέρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διότι πέρα από τις έγκαιρες πληροφορίες που προσφέρονται από τους πολίτες, η δράση συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και στην καλλιέργεια της συλλογικής ευθύνης.

Η πρωτοβουλία των πολιτών της Πιερίας αποτελεί πλέον θεσμό που στηρίζεται από εκατοντάδες οικογένειες κάθε χρόνο, οι οποίες αφιερώνουν λίγες μόνο ώρες για να καλύψουν τις ανάγκες του παρατηρητηρίου της Πλάκας Λιτοχώρου, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού. Από το σημείο αυτό οι 150 εθελοντές της δράσης αναφέρουν κάθε καλοκαίρι έως 20 30 περιστατικά φωτιάς τα οποία λόγω της έγκαιρης πληροφόρησης οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής τα αντιμετωπίζουν επιτυχώς εν τη γενέσει τους.

Η διαδικτυακή φόρμα συμμετοχής άνοιξε την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 και η πρώτη φύλαξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 154 βάρδιες από περίπου 130 οικογένειες εθελοντών. Δηλαδή θα αφιερωθούν συνολικά περισσότερες από 750 ώρες φύλαξης του δάσους από τις 28 Ιουνίου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2021, τελευταία ημέρα της δράσης.

Χαρίζουμε μια μέρα από το καλοκαίρι μας στο δάσος! Αγωνιζόμαστε και προσφέρουμε συνειδητά εδώ και 14 χρόνια τη βοήθεια μας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όχι μόνο για να ενισχύσουμε το έργο της, αλλά και μέσα από την κοινή μας δράση να ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση των πολιτών και με κοινό γνώμονα την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλεγγύη να συμβάλλουμε στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget