ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Διαδικτυακή εκδήλωση με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και τους εκπαιδευτικούς της Πιερίας


Με την παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρίας Ζέττας Μακρή, των Προϊσταμένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κυρίας Φλώρας Σορώτου και κυρίας Μεταξίας Τσιαργαλή και εκπαιδευτικών της Πιερίας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση δύο εξαιρετικών εργαλείων εξωστρέφειας της Βιβλιοθήκης της Βουλής με πολύτιμο εκπαιδευτικό πρόσημο.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η πολυμεσική έκθεση «Γλωσσόpolis: περιηγήσεις στη Νέα Ελληνική» και το βιωματικό εργαστήριο για τον λεκτικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον «Λέξεις που πληγώνουν, Λέξεις που χαμογελούν». Τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου» (Wittgenstein). Αυτά τα όρια διερεύνησαν και επέκτειναν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, μέσω της γνωριμίας τους με τα ως άνω προγράμματα της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η Βουλευτής κα. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής και την παρουσίαση έκανε η κα. Μαρία Καμηλάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων και η κα. Ελένη Δρούλια, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης.Η Υφυπουργός τόνισε στο χαιρετισμό της ότι είναι ανάγκη να εμφυσήσουμε στους μαθητές την επιθυμία να εμβαθύνουν στο γλωσσικό μας πλούτο αλλά και τη σημασία που έχουν οι δράσεις για το λεκτικό εκφοβισμό και τη σχολική βία. Με στόχο να αναδεικνύονται μέσα από το σχολείο αξίες, όπως η ενσυναίσθηση, ο αλληλοσεβασμός, η εξάλειψη διακρίσεων και αποκλεισμών, η ειρήνη, η ασφάλεια και η ελευθερία.

Οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας με ενθουσιασμό έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη, αποτιμώντας ιδιαιτέρως θετικά αυτήν την πρωτοβουλία όπως και τα δυο σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης της Βουλής. Δίνοντας έμφαση στη γλώσσα μέσα από βιωματική και παιγνιώδη διαδικασία, ανοίγουμε «παράθυρα» γνώσης και ελεύθερης σκέψης.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget