ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας: Προτεραιότητα στους πεζούς
Στα πλαίσια της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας την Παρασκευή 21 Μαΐου, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση για την προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις.

Σε μια από τις πιο πολυσύχναστες διαβάσεις πεζών στο δημοτικό πάρκο, μέλη του συλλόγου με τη συνδρομή της Τροχαίας Κατερίνης, ενημέρωσαν τους οδηγούς οχημάτων για την προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις, ενώ παράλληλα έγινε και ενημέρωση στους πεζούς ότι η διάσχιση των οδών πρέπει να γίνεται μόνο από τις διαβάσεις πεζών.

Η 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ (17-23 Μαΐου 2021) έχει σαν αποκλειστικό θέμα την ανάγκη θέσπισης του ορίου ταχύτητας των 30km/h στις κατοικημένες περιοχές. Ένα τέτοιο όριο θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για τον δραστικό περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και ιδιαίτερα των παρασύρσεων των πιο ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου όπως τα παιδιά, οι ποδηλάτες, οι χρήστες ΕΠΗΟ, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει έναυσμα για πιο βιώσιμες πόλεις και γειτονιές, για Δρόμους για Ζωή.

Οι χαμηλές ταχύτητες σώζουν ζωές. Μειώνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και το επίπεδο θορύβου στις πόλεις άρα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη δημόσια υγεία, καθιστώντας ασφαλέστερο το περπάτημα και την ποδηλασία και ενθαρρύνουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Στην Ελλάδα η Πολιτεία φάνηκε άτολμη πριν λίγο καιρό, στο νομοσχέδιο για την μικροκινητικότητα, να θεσπίσει υποχρεωτικό όριο ταχύτητας τα 30Km/h στις ελληνικές πόλεις, μεταβιβάζοντας στην κρίση των Δήμων την απόφαση αυτή μέσα από τα ΣΒΑΚ. Περιμένουμε από τον Δήμο Κατερίνης να φανεί πιο τολμηρός και να θεσπίσει το όριο των 30Km/h στον αστικό ιστό της πόλης για την ασφάλεια όλων μας αλλά και για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget