ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δήμος Κατερίνης: Βελτίωση των οδικών υποδομών σε Λόφο, Ράχη & Άγιο Δημήτριο – Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο
Τη βελτίωση των υφισταμένων οδικών υποδομών εντός της Δ.Κ Λόφου (οικισμοί Λόφου& Ράχης), καθώς και της Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου της ΔΕ Πέτρας του Δήμου Κατερίνης αναμένεται να εξασφαλίσει η εκτέλεση των προγραμματισμένων κατασκευαστικών εργασιών οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, προϋπολογισμού μελέτης 279.108,65 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης έγινε σήμερα, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευστάθιο Κεραμιδιώτη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιος Παλαιοσελίτης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι παρεμβάσεις μας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου μας. Η εντατική δουλειά που έχουμε ξεκινήσει για τη βελτίωση της καθημερινότητας συνεχίζεται συντονισμένα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Όπως διευκρινίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευστάθιος Κεραμιδιώτης: «Με τις συστηματικές αυτές ασφαλτοστρώσεις, αναβαθμίζουμε άμεσα την κυκλοφοριακή ασφάλεια οχημάτων και πεζών. Συνεχίζουμε σε καθημερινή βάση παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής κίνησης στην πόλη και στις κοινότητες».

Η ταυτότητα των παρεμβάσεων

Το έργο επικεντρώνεται στη βελτίωση των υφισταμένων οδικών υποδομών εντός των ορίων της Δ.Κ. Λόφου (οικισμοί Λόφου& Ράχης), καθώς και της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Δημητρίου, της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης.

Με τις παρεμβάσεις βελτιώνονται:

– στην Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου 1104μ. οδικού δικτύου εκ των οποίων τα 809 μ. αφορούν ασφαλτοστρώσεις και τα 295μ. τσιμεντοστρώσεις.

– στην Δ.Κ. Λόφου ασφαλτοστρώνονται 908μ. οδικού δικτύου

– στον οικισμό Ράχης της Δ.Κ. Λόφου ασφαλτοστρώνονται 100μ. από την Εκκλησία έως το πνευματικό κέντρο.

Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται σε οδούς που είτε είναι παλιές τσιμεντοστρώσεις και σήμερα η πρόσβαση – διέλευση από αυτές χαρακτηρίζεται δύσκολη έως επικίνδυνη (τριμμένο σκυρόδεμα με εμφανή τον οπλισμό) είτε πρόκειται για κατεστραμμένα ασφαλτικά λόγω ελλιπούς (έως ανύπαρκτου) υλικού οδοστρωσίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας (Π.Α.Α.) 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget