ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Άμεση λύση στο ζήτημα μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών – Ζητά με επιστολή του στα συναρμόδια Υπουργεία ο Φ.Μπαραλιάκος

Την άμεση λύση στο ζήτημα μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών ζήτησε εκ νέου με επιστολή του αυτή τη φορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά , ο Φώντας Μπαραλιάκος.

Στο κείμενό του ο Βουλευτής Πιερίας επισημαίνει πως παρά την πρόσφατη τροπολογία για τη δυνατότητα μετάκλησης πολιτών τρίτης χώρας, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, και ενώ οι τεχνικές εργασίες για την προετοιμασία της δεν έχουν ολοκληρωθεί, πρέπει άμεσα να αναζητηθεί λύση.

Οι ανάγκες για εργατικό δυναμικό στην Πιερία αυξάνονται ολοένα και περισσότερο αυτή την εποχή, με άμεσο τον κίνδυνο σημαντικές αγροτικές εργασίες, να μην ολοκληρωθούν στον απαιτούμενο χρόνο, επηρεάζοντας την ποσότητα και ποιότητα των διατιθέμενων προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπαραλιάκος προτείνει, να εφαρμοστεί και για καλλιέργειες της Πιερίας, και για όσο διάστημα προετοιμάζεται η ψηφιακή πλατφόρμα, η ειδική νομοθετική μέριμνα που προβλέφθηκε για τα σπαράγγια, λόγω της άμεσης ανάγκης συγκομιδής τους. Δηλαδή οι παραγωγοί μας να έχουν την δυνατότητα να αποστείλουν πρόσκληση σε εργάτες γης τρίτων χωρών ακολουθώντας την περσινή διαδικασία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Πιερίας λαμβάνουν χώρα μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις που καθιστούν άμεση την ανάγκη πρόσληψης, το συντομότερο δυνατό, εργατών γης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον φόρτο των απαιτήσεων. Ως εκ τούτων ο Βουλευτής Πιερίας αιτείται να δοθεί τάχιστα αποτελεσματική λύση ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες στις Πιερικές παραγωγές.PIERIASOCIAL

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget