ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Στον Δήμο Δίου-Ολύμπου συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα βιώσιμο περιβάλλον. Παράλληλα με το σταθμό μεταφόρτωσης και συγκέντρωσης ογκωδών ηλεκτρικών συσκευών που λειτουργεί στο κεντρικό αμαξοστάσιο, δημιουργούνται σταθμοί συγκέντρωσης μικρών σε όγκο ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων στα κοινοτικά καταστήματα σε συνεργασία με την εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» Κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών, τα απόβλητα που απορρίπτονται στους ειδικούς συλλέκτες, μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα προϊόντα.

Οι δημότες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποθέτουν τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές στους ειδικούς περιέκτες, στα κοινοτικά καταστήματα. Η αρχή γίνεται με τις τοπικές κοινότητες Λιτοχώρου, Βροντούς, Λεπτοκαρυάς, Κονταριώτισσας και Πλαταμώνα. Το επόμενο διάστημα το δίκτυο θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον Δήμο.


Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που αναφέρθηκαν μπορούμε να ανακυκλώνουμε οποιαδήποτε μικρή ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή που μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων. Μικρές ηλεκτρικές συσκευές θεωρούνται: τα ηλεκτρικά σίδερα, οι φρυγανιέρες, οι συσκευές τηγανίσματος, οι καφετιέρες, οι συσκευές για κόψιμο και στέγνωμα μαλλιών, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, τα ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα παιχνίδια, τα προϊόντα πληροφορικής και επικοινωνιών κ.ά.

Όσον αφορά τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, μπορούμε να τηλεφωνούμε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας για να συνεννοηθούμε για τη μέρα και ώρα αποκομιδής της συσκευής από το πεζοδρόμιο. Εναλλακτικά, αν διαθέτουμε το κατάλληλο μεταφορικό μέσο, μπορούμε να μεταφέρουμε την παλιά συσκευή μας σε container που είναι τοποθετημένο στον κεντρικό αμαξοστάσιο του Δήμου. Μεγάλες συσκευές θεωρούνται: τα ψυγεία, οι καταψύκτες, τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια ρούχων, τα πλυντήρια πιάτων, οι ηλεκτρικές κουζίνες, τα θερμαντικά σώματα, οι συσκευές κλιματισμού κ.ά.Η προσπάθεια για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον συνεχίζεται, με τη βοήθεια όλων σας.

Τηλ. υπηρεσίας καθαριότητας: 2352061445 και 2352350160

Αντιδημαρχία Καθαριότητας

Επιτροπή Διαχείρισης Ανακύκλωσης

Δήμος Δίου-Ολύμπου


PIERIA SOCIAL

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget