ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Παραλία Κατερίνης: Στάσιμες οι κρατήσεις δωματίων-Θα ανοίξουν περισσότερα από τα μισά ξενοδοχεία
Πιο θετικά φαίνεται να είναι τα δείγματα για τη φετινή σεζόν στα ξενοδοχεία της Παραλίας Κατερίνης, συγκριτικά με πέρυσι, παρότι οι ξενοδόχοι βλέπουν μια στασιμότητα στις κρατήσεις. Μετά το δύσκολο καλοκαίρι του 2020 όπου άνοιξε ένα στα δύο ξενοδοχεία, φέτος όλοι προσπαθούν να είναι αισιόδοξοι και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τουρίστες με τα προβλεπόμενα φυσικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΊΔΟΥ


«Στην αρχή είχαμε την αίσθηση ότι θα είναι μια χρόνια ίσως σαν την περσινή. Τώρα αυτό το οποίο είδαμε είναι ότι γύρω στον Μάρτιο άρχισαν να έρχονται κάποιες κρατήσεις, οι οποίες μετά πάγωσαν, δεν αυξήθηκαν όπως ήταν το αναμενόμενο, απλά δεν ακυρώθηκαν όπως πέρυσι», αναφέρει, μιλώντας στο ThessToday.gr, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Παραλίας Κατερίνης, κ. Γιώργος Ζωγράφος.

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα έρθουν οι τουρίστες που έχουν κάνει κρατήσεις, αναφέρει ότι η προσέλευση θα γίνει κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ υπάρχουν λίγες κρατήσεις και για τον Ιούνιο, ο οποίος ωστόσο θα είναι μήνας αναπροσαρμογής. Οι τουρίστες που φαίνεται να αγαπούν την Παραλία και να τη στηρίζουν με αθρόα προσέλευση όλα αυτά τα χρόνια είναι συνήθως από γειτονικές βαλκανικές χώρες, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, ωστόσο δεν λείπουν και οι Κεντροευρωπαίοι από την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Πολωνία κ.λπ.

Όσον αφορά την αρχή της σεζόν, ο κ. Ζωγράφος αναφέρει πως «πάντα για την Παραλία της Κατερίνης η εκκίνηση ήταν το Πάσχα. Η Παραλία και οι ακτές της Πιερίας έχουν πολλούς τουρίστες από τα Βαλκάνια. Η σεζόν ξεκινούσε το Πάσχα γιατί είναι όλοι ορθόδοξοι και γιορτάζουν μαζί Πάσχα. Ξεκινούσε τότε και τελείωνε τον Οκτώβριο».

«Κάποτε υπήρχε η αίσθηση ότι η Παραλία είναι το πιο φθηνό μέρος της Ελλάδας»

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η Παραλία αποτελεί τουριστικό προορισμό για πελάτες περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, θεωρώντας πως φέτος, μετά από το εξαντλητικό lockdown δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές τους, ωστόσο ο πρόεδρος των ξενοδόχων δηλώνει πως η εικόνα αυτή έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πως η μέση τιμή δωματίου στην περιοχή έχει ανέβει.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι η Παραλία της Κατερίνης είναι ένας προορισμός που δεν προσελκύει τουρίστες υψηλών δυνατοτήτων. Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καταρχάς γιατί με την πάροδο των ετών στις χώρες των Βαλκανίων έχουν ανέβει παρά πολύ τα εισοδήματα σε σχέση με το τι ίσχυε πριν από 15 χρόνια, άρα το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων που έρχονται πλησιάζει λίγο πολύ το δικό μας. Δεν νομίζω ότι έχουν επηρεαστεί τόσο σημαντικά από την υγειονομική κρίση, σε βαθμό που να μη μπορούν να κάνουν διακοπές. Ίσως κάποιες ομάδες του πληθυσμού των χώρων αυτών που διακινούνταν μέσω τουριστικού γραφείου με πολύ φθηνά πακέτα, να μη μπορέσουν να κάνουν διακοπές. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ η μέση τιμή δωματίου στην Παραλία. Υπάρχει μια ανοδική πορεία».

Συμπληρώνοντας: «Και ο κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή δείχνει ότι μπορεί να τα πληρώσει αυτά τα χρήματα. Κάποτε υπήρχε η αίσθηση ότι η Παραλία μπορεί να είναι το πιο φθηνό μέρος της Ελλάδας. Σας λέω με σιγουριά ότι δεν είναι το πιο φθηνό μέρος της Ελλάδας. Αυτό είναι καλό φυσικά για όλους μας, για την τοπική κοινωνία της Κατερίνης. Γιατί η Παραλία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πόλη της Κατερίνης. Όλο το προσωπικό στην Κατερίνη ζει. Και για την ευρύτερη περιοχή, για την Κεντρική Μακεδονία. Γιατί είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός της Κεντρικής Μακεδονίας».

Πολλοί Έλληνες τουρίστες εκτός από τους Βαλκάνιους

Ο κ. Ζωγράφος τονίζει μάλιστα πως πέρυσι, το δύσκολο καλοκαίρι του 2020 όπου ένα στα δύο ξενοδοχεία μόνο άνοιξε και δεν υπήρξε ικανοποιητικός τζίρος, την Παραλία στήριξαν και Έλληνες τουρίστες. «Έχουμε πολλούς Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι είναι απ’ όλη την Ελλάδα, κυρίως από τις γειτονικές περιοχές, δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία, αλλά πέρυσι είχαν έρθει και αρκετοί από την Αθήνα, οι οποίοι μέσω της καμπάνιας που είχε γίνει, γνώρισαν για πρώτη φορά την περιοχή μας».

Ερωτηθείς σχετικά με το πόσο δύσκολο ήταν για κάποιους ξενοδόχους να τα βγάλουν πέρα, αφού τα προηγούμενα χρόνια δούλευαν από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο για να έχουν τα προς το ζην όλου του χρόνου, ο κ. Ζωγράφος επεσήμανε πως πολλοί συνάδελφοί του αντιμετώπισαν δυσκολίες, ωστόσο οι ενισχύσεις από την πολιτεία βοήθησαν αρκετά την κατάσταση. Πρόσθεσε επίσης πως «αν συνεχιστεί αυτή η δυσπραγία για αλλεπάλληλες σεζόν, στο τέλος θα κλείσουν. Τι θα κάνουν;»

Μιλώντας για τα αξιοθέατα και τους λόγους να επισκεφτει κανείς την Παραλία, στάθηκε στο γεγονός πως «είναι ένας προορισμός ο οποίος προσφέρει σημαντικές εξυπηρετήσεις. Είναι όλα τα ξενοδοχεία συγκεντρωμένα, έχει πολύ ανεπτυγμένη αγορά, έχει καλή εστίαση. Η θάλασσα είναι στον οικισμό, ο αυτοκινητόδρομος, ο σιδηρόδρομος, η πόλη της Κατερίνης είναι όλα δίπλα. Ο Όλυμπος είναι το κύριο αξιοθέατο της περιοχής και είναι μια μοναδική εμπειρία να τον επισκεφτείς. Είμαστε ένας προορισμός που στοχεύει και φέτος στους Έλληνες. Γιατί πέρυσι μας στήριξαν».


thesstoday.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget