ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ενεργοί Μπαμπάδες: Υποχρέωση της πολιτείας είναι να νομοθετεί με βάση την θέληση της πλειονότητας του Ελληνικού λαού
Tην 1/4/21 έληξε η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του Οικογενειακού Δικαίου το οποίο είχε να εκσυγχρονιστεί εδώ και 40 χρόνια. Η αθρόα συμμετοχή των πολιτών ήταν χωρίς προηγούμενο. Πάνω από 15.000 σχόλια έστειλαν ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα 82% υπέρ του νομοσχέδιου με ξεκάθαρη την ανάγκη της καθιέρωσης της Συνεπιμέλειας, του Ίσου χρόνου ανατροφής 50/50 των παιδιών και με τους δύο γονείς και της Εναλλασσόμενης κατοικίας!

Το ίδιο δήλωσαν οι συμπολίτες μας με ποσοστό 89% σε πανελλήνια δημοσκόπηση της Focus Bari1 όπως και στην Επιστημονική Έρευνα που διενήργησε σε κυλιόμενη βάση το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η οποία ανέδειξε ότι το 85,5% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την Συνεπιμέλεια και την ανάγκη των παιδιών να ανατρέφονται και από τους δύο γονείς. Επίσης 25.154 συμπολίτες μας που ταυτίζονται με τις απόψεις των «Ενεργών Μπαμπάδων» και έχουν υπογράψει επώνυμα υπέρ του κυρωμένου δικαιώματος του παιδιού να έχει στην ζωή του δύο γονείς με ίσο χρόνο και εναλλασσόμενη κατοικία.

Στις 12/5/21 πραγματοποιήθηκε η Επιτροπή των Φορέων στην Βουλή όπου πήραν μέρος και εξέθεσαν τις θέσεις τους οι φορείς που εμπλέκονται στο μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα που αφορά χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους και που συνήθως καταλήγει σε αποξένωση, την μάστιγα της εποχής μας!

Το παράδοξο είναι ότι ενώ οι Ειδικοί Ψυχικής Υγείας όπως η κα Μαριέττα Παπαδάτου-Παστου της ΕΛΨΕ, ο κος Α. Ποττάκης από τον Συνήγορο του Πολίτη, πολλοί νομικοί και δικηγόροι ταυτίζονται με το δικαίωμα του παιδιού να έχει στην ζωή του δύο γονείς με ίσο χρόνο και εναλλασσόμενη κατοικία για την υγιή και ισορροπημένη ανάπτυξη του, ακουστήκαν και συμπεριελήφθησαν μέσα στο σχέδιο νόμου αντίθετες φωνές οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 18% επί του συνόλου των σχολίων της διαβούλευσης, εκφράζοντας την αντίρρηση τους στην σύγχρονη αντίληψη, ασυνεπείς με την ιδεολογία τους για τα δικαιώματα τους, αγνοώντας τις διεθνείς πρακτικές αλλά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης (Αρ. Αποφ. 2079/2015)2 καθώς και της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού του ΟΗΕ (Νόμος 2101/1992 – ΦΕΚ 192/Α/2-12-1992)3.

Υποχρέωση λοιπόν της Πολιτείας είναι να σεβαστεί και να υιοθετήσει το ΚΥΡΙΑΡΧΟ αίτημα της πλειοψηφίας των πολιτών που συμμετείχαν στην διαβούλευση προσαρμόζοντας το νομοσχέδιο προς τις προτάσεις του 82% που ζητάει Κοινή και Αδιάσπαστη Γονική Μέριμνα για τα παιδιά με Ίσο Χρόνο και Εναλλασσόμενη Κατοικία και ΟΧΙ του 18% το οποίο ζητάει να συνεχίσει να εφαρμόζεται το ξεπερασμένο μοντέλο του 1983 και δη το απάνθρωπο και τραυματικό καθεστώς της αποκλειστικής επιμέλειας.Η Πολιτεία διαθέτει όλα τα όπλα για να ψηφίσει δίκαια υπέρ του ύψιστου συμφέροντος του παιδιού. Την από κοινού και ισόχρονη ανατροφή στις οικίες αμφότερων των γονέων του!!

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget