ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Εργασιακό Πρόγραμμα έως 2 ετών για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Εργασιακό πρόγραμμα για την ουσιαστική στήριξη ανέργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, βρίσκεται σε εξέλιξη.Το πρόγραμμα αυτό έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κακοποιημένες γυναίκες που υποστηρίζονται από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης καθώς και από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας Δ.Κατερίνηςκαι έχουν πραγματοποιήσει ή θα πραγματοποιήσουν συνεδρίες εργασιακής συμβουλευτικής από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης.Πρόκειται για δράση της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, όπου για πρώτη φορά άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, εντάσσονται στο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

Το εν λόγω πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 έως 24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού), έως τα 800 € μηνιαίως για θέση πλήρους απασχόλησης και 400 € για θέση μερικής απασχόλησης. Διευκολύνονται έτσι κακοποιημένες γυναίκες, επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και επιθυμούν να προσλάβουν άνεργα άτομαμέσα από ένα ευνοϊκά χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες που θέλουν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών (23510 366 78. E-mail: womenaid@katerini.gr), καθώς και στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας Δ.Κατερίνης (23513 50 566.Προϊσταμένη, Αναστασία Νταντάμη. E-mail: dadami@katerini.gr).

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σταύρος Χριστοφορίδης, ανέφερε: «Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που στηρίζει γυναίκες, οι οποίες είναι θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Ένα πρόγραμμα που δίνει ουσιαστική εργασιακή και οικονομική διέξοδο σ’ αυτές τις γυναίκες. Παράλληλα,σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου συνεχίζουμε τις συντονισμένες προσπάθειές μας, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες που είναι ή έχουν υπάρξει θύματα βίας,να απευθυνθούν στο Κέντρο, χωρίς φόβο ή προκατάληψη».

«Μέριμνά μας είναι οι γυναίκες θύματα βίας να έχουν συνεχή και ουσιαστική ενημέρωση, καθώς και έμπρακτη στήριξη μέσα από τη συμμετοχή τους σε εργασιακά προγράμματα. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει το εξαιρετικό και καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει το Συμβουλευτικό μας Κέντρο»σημειώνει από την πλευρά της, η εντεταλμένη σύμβουλος – υπεύθυνη διαχείρισης καιλειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών, Παρθένα Μακρίδου.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget