ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δήμος Δίου-Ολύμπου: Στον Πλαταμώνα η μία εκ των 16 μαρινών πανελλαδικά, που τιμήθηκαν με «Γαλάζια Σημαία»Η μαρίνα «Savvi Marine» στον Πλαταμώνα τιμήθηκε φέτος με «Γαλάζια Σημαία». Πρόκειται για μία από τις συνολικά 16 μαρίνες σε όλη την Ελλάδα, που έλαβαν την τιμητική αυτή διάκριση.
Η βράβευση συνεπάγεται ότι η μαρίνα πληροί 38 αυστηρά κριτήρια, που έχουν σχέση με την καθαριότητα της μαρίνας, την οργάνωσή της, την ασφάλεια των επισκεπτών, την προστασία της φύσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Εν προκειμένω, η μαρίνα παρέχει περισσότερες από 90 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής έως 25 μέτρα καθώς και δυνατότητα ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων και megayachts.

H διάκριση αυτή, που προήρθε από ιδιωτική πρωτοβουλία, συνδυάζεται με τις επτά «Γαλάζιες Σημαίες», με τις οποίες τιμήθηκαν ισάριθμες ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου, μετά από κατάθεση των αντίστοιχων φακέλων από τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ αρμόδιος φορέας υλοποίησης του «Προγράμματος Παρακολούθησης Ποιότητας Νερών Ακτών Κολύμβησης» είναι η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων για το πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία αποτελείται από εκπροσώπους των παρακάτω φορέων: Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Υγείας, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ΑΡΧΕΛΩΝ – Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, καθώς και από Εθελοντές – Επιθεωρητές ακτών και μαρινών

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget