ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


12 φαινόμενα που ούτε η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει..!Οι επιστήμονες προσπαθούν να επιλύσουν ιστορικά αινίγματα και παζλ, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ανεξήγητα γεγονότα στην ιστορία.

Μυστήρια, αρχαίοι θρύλοι, κατάρες και φανταστικά αντικείμενα συνεχίζουν να απασχολούν επιστήμονες σε όλο τον κόσμο… ακόμη και στον 21ο αιώνα!

Ας δούμε κάποια από αυτά.

Η κότα ή το αυγό;

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Η συγκεκριμένη γνωστή απορία μοιάζει να παραμένει αναπάντητη. Σήμερα, υπάρχουν δύο θεωρίες. Σύμφωνα με τη μία η πρωτεΐνη στις ωοθήκες της κότας ευθύνεται για τη δημιουργία των αυγών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κότα προηγείται του αυγού. Η άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι το αυγό υπήρχε από την εποχή των δεινοσαύρων και για το λόγο αυτό το αυγό προϋπήρχε και η κότα αποτέλεσε το αποτέλεσμα κάποιας γενετικής μετάλλαξης κάποιου άλλου ζώου που γεννούσε αυγά. Σπαζοκεφαλιά από τις λίγες!

Μαύρες τρύπες

Γνωρίζουμε ότι οι μαύρες τρύπες είναι πυκνότατες μάζες των οποίων το μαγνητικό πεδίο απορροφά τα πάντα στο διάβα τους. Κανείς όμως δεν μπορεί να εξηγήσει τι απογίνονται όλα όσα έχουν την κακή τύχη να απορροφηθούν από μια μαύρη τρύπα.

Κρυογενετική

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν περιουσία ολόκληρη για να διατηρήσουν το σώμα τους σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μετά το θάνατό τους με την ελπίδα να επανέλθουν στη ζωή μόλις ανακαλυφθεί η θεραπεία της αρρώστιας που τους στοίχισε τη ζωή. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ακόμη εάν αυτό είναι εφικτό. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να το μάθουν κάποτε.

Βελονισμός

Η δυτική ιατρική αδυνατεί να κατανοήσει ή να εξηγήσει τον τρόπο που λειτουργεί ο βελονισμός, αυτή η πανάρχαια κινεζική θεραπευτική τέχνη.

Τα θαύματα του αδελφού Αντρές στη Ρώμη

Για να ανακηρυχθεί κάποιος άγιος από την Καθολική Εκκλησία, θα πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον δύο θαύματα τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά, Ο Alfred Bessette, γνωστός επίσης και ως Άγιος Αδελφός Αντρές λέγεται ότι έκανε δύο τέτοια θαύματα τα οποία αναγνωρίστηκαν επίσημα από τη Ρώμη. Εκατοντάδες σελίδες ιατρικών μελετών πιστοποιούν ότι δεν υπάρχει καμία ιατρική εξήγηση για την ίαση καρκινοπαθούς όταν εκείνος προσευχήθηκε στον αδελφό Αντρέ. Το δεύτερο περιστατικό αφορά ένα μικρό αγοράκι το οποίο βρισκόταν σε κώμα και ξύπνησε όταν κάποιο μέλος της οικογένειάς του προσευχήθηκε στον άγιο.

Η βροχή κρέατος στο Κεντάκι

Στις 3 Μαρτίου του 1876, άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό στο Ράνκιν του Κεντάκι κομμάτια από κάτι που έμοιαζε να είναι κρέας. Το φαινόμενο επιβεβαιώθηκε από διάφορα δημοσιεύματα και αναλύθηκε από τους επιστήμονες οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι πρόκειται είτε για κρέας αλόγου είτε για σάρκα βρέφους. Παρόλα αυτά, αυτό δεν εμπόδισε κάποιους από το να το δοκιμάσουν. Ο λόγος που το κρέας έπεσε από τον ουρανό παραμένει άγνωστος φυσικά.

Σεξουαλική ταυτότητα

Γεννιόμαστε άραγε ετεροφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι; Για ποιο λόγο κάποιοι προτιμούν τις γυναίκες και κάποιοι τους άνδρες; Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι θέμα γενετικής ή καθορίζεται από το περιβάλλον; Η επιστήμη δεν μπορεί ακόμη και σήμερα να απαντήσει σε αυτό.

Η μαθηματική διάνοια που ονομαζόταν Jason Padgett

Φανταστείτε ότι χτυπάτε στο κεφάλι και γίνεστε ξαφνικά έξυπνος σαν τον Αινστάιν. Αυτό ακριβώς συνέβη στον αιώνιο φοιτητή Jason Padgett ο οποίος έγινε μεμιάς διάνοια μετά από ένα γερό χεράκι ξύλο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με το τραύμα στο κεφάλι “ξύπνησαν” ικανότητες που ήταν σε λανθάνουσα μορφή.

Τα ζώα που πεθαίνουν κατά χιλιάδες

Μια στο τόσο συμβαίνει να πεθαίνουν κάποια ζώα κατά χιλιάδες χωρίς καμία λογική εξήγηση. Αυτό συνέβη στο Αρκάνσας το 2011 όταν σχεδόν 5.000 κοτσύφια έπεσαν νεκρά από τον ουρανό. Το 2009 διάφορα ζώα, όπως εκατομμύρια σαρδέλες, χιλιάδες φλαμίνγκο και εκατοντάδες πιγκουίνοι καθώς και 60 περίπου πελεκάνοι βρέθηκαν νεκρά σε ακτή της Χιλής. Πολλοί το απέδωσαν στην κλιματική αλλαγή, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει και την εξαφάνιση του 30% των μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο το 2010.

Η πτήση 370 της Malaysia Airlines

Στις 8 Μαρτίου του 2014, αεροσκάφος της Malaysia Airlines το οποίο πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο χάθηκε από το ραντάρ χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Μετά από εκτεταμένες έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, ο τελικός προορισμός του Boeing 777 δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.

Στοουνχετζ

Το 2010, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας που χαρτογραφεί το υπέδαφος της γης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι μυστηριώδεις μονόλιθοι του Στόουνχετζ ήταν απλώς η μύτη του παγόβουνου. Κάτω από το εντυπωσιακό μνημείο ανακαλύφθηκαν τάφροι και κοιλώματα. Η ανακάλυψη αυτή βοήθησε τους ερευνητές να υπολογίσουν κατά προσέγγιση το έτος κατασκευής του (8820 π.Χ.) αλλά δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για κοιμητήριο ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε κάποιου είδους θεραπευτήριο.

Η πέμπτη διάσταση

Γνωρίζουμε ότι οι διαστάσεις είναι τέσσερις: το μήκος, το ύψος, το βάθος και ο χρόνος. Μήπως υπάρχουν όμως κι άλλες διαστάσεις τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε; Υπάρχουν φυσικοί που το πιστεύουν και η πιθανότητα αυτή έχει δώσει άφθονη τροφή σε συγγραφείς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget