ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Ν. ΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: «Τραγική η κατάσταση εδώ και ένα χρόνο» «ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων δήμου Κατερίνης κ. Νίκος Ντούλας από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη της ενίσχυσης. «Είναι ένα καλό πρόγραμμα που έγινε για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ποσό ίσο με το 7% του τζίρου του 2019 και με μέγιστο ποσό ενίσχυσης τις 100.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι το 2020 ο τζίρος ήταν μειωμένος σε σύγκριση με το 2019 κατά 30% και πλέον», σημειώνει ο πρόεδρος της Εστίασης. Ουσιαστικά το ποσό αυτό καλύπτει το 20% του εκτιμώμενου τζίρου του πρώτου μήνα επανεκκίνησης.

Τραγική η κατάσταση εδώ και ένα χρόνο

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, βοηθούν τον κλάδο που περνά όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ντούλας μια τραγική κατάσταση εδώ και ένα χρόνο, με μια μικρή ανάπαυλα το καλοκαίρι. Ο κ. Ντούλας εξέφρασε φόβους ότι την επανεκκίνηση της εστίασης δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν κάποιοι επαγγελματίες του χώρου, ωστόσο αυτό θα φανεί ότι θα πάρουν το «πράσινο φως» για να ανοίξουν. Όπως αναφέρει, οι τελευταίες πληροφορίες που έχουν είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά τις 10 Μαΐου, άγνωστο ακόμη με ποιους κανόνες.

Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα στήριξης

«Τα μέτρα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν όπως και το τελευταίο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ είναι στη σωστή κατεύθυνση αλά το βασικότερο όλων είναι να μπορέσουμε να ανοίξουμε» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ντούλας.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ οι προϋποθέσεις για την ένταξη των επιχειρήσεων, είναι ο τζίρος του 2020 να έχει μειωθεί σε σχέση με το 2019 κατά 30% και άνω. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας. Η ενίσχυση δηλαδή δίνεται βάσει του ακόλουθου τύπου: κύκλος εργασιών/αριθμό ημερών επί 7%. Επίσης, όσες συστάθηκαν εντός του 2020 μπαίνουν αυτοδικαίως στη δράση, όπως και οι επιχειρήσεις εστίασης που ήταν σε στάδιο κατασκευής το 2019 και ξεκίνησαν να έχουν έσοδα το 2020 αντιμετωπίζονται ως συσταθείσες εντός του 2020. Επιχειρήσεις εστίασης που είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Η καταβολή των χρημάτων

Τα χρήματα θα καταβληθούν αμέσως μετά την έγκριση της αίτησης της επιχείρησης και δεν πρόκειται για επιστρεπτέα ενίσχυση. Οι επιχειρήσεις θα έχουν την υποχρέωση να δαπανήσουν την ενίσχυση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και ο έλεγχος θα γίνει με βάση τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και τα δηλωθέντα έξοδα.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 40.000 επιχειρήσεις εστίασης από τις συνολικά 77.000 αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά πρώτων υλών, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους όταν αυτή αποφασισθεί.


Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget