ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Αυστρία: Μειώνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στα μέτρα κατά της πανδημίαςΜείωση της αποδοχής και της εμπιστοσύνης του πληθυσμού απέναντι στα μέτρα που λαμβάνονται στην Αυστρία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, διαπιστώνει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα στη Βιέννη.

Σύμφωνα με αυτά, τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες πολίτες στην Αυστρία έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους ως προς τους ισχύοντες κανονισμούς για τα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ, ειδικά οι νέοι, εμφανίζονται στη δημοσκόπηση να αισθάνονται ιδιαίτερα περιορισμένοι στις ελευθερίες τους.

Το γνωστό Ινστιτούτο Ερευνών Γνώμης SORA πραγματοποίησε την αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021, έχοντας προβεί σε ανάλογη έρευνα τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο πέρυσι.

Ενώ, κατά την περυσινή έρευνα, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 35%, "δεν αποδέχονταν ή δεν αποδέχονταν καθόλου" τη θέση ότι "τα μέτρα κατά του κορωνοϊού ήταν επιστημονικά καλά τεκμηριωμένα", το αντίστοιχο ποσοστό στην φετινή έρευνα ήταν ήδη αυξημένο στο 46%.

Επιπλέον, ενώ τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, ένα ποσοστό 60% υιοθετούσε τις απαγορεύσεις εξόδου, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν πλέον μόνον 53%.

Όπως ανέφερε η Γιανίνε Χάιντς, η υπεύθυνη της δημοσκόπησης, κατά τη σημερινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων της, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται τώρα σε ποσοστό 44% να έχουν χάσει τη εμπιστοσύνη τους ως προς τους ισχύοντες κανονισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον, η επικοινωνία από την πλευρά της κυβέρνησης της διαχείρισης της κρίσης από την ίδια, δεν "φθάνει" σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, και μάλιστα στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 45 ετών, η πλειονότητα δεν έχει πλέον καθόλου καλή εικόνα της κατάστασης.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου, η προθυμία εμβολιασμού του πληθυσμού έχει αυξηθεί, και έξι στους δέκα ερωτηθέντες "θέλουν πολύ να εμβολιαστούν", ή "είναι αρκετά σίγουροι ότι θα εμβολιαστούν".

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με την έρευνα, η αίσθηση της ελευθερίας του πληθυσμού έχει μειωθεί, με περίπου δύο στους τρεις ερωτηθέντες να δηλώνουν ότι αισθάνονται "ελεύθεροι ή μάλλον ελεύθεροι", ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν το 2019 στο 74%.

Το 2020, ένα 54 % θεωρούσε τη δημοκρατία "μάλλον ελεύθερη", ενώ το 2019, προφανώς λόγω της "Υπόθεσης Ίμπιζα", του πρωτοφανούς σκανδάλου δωροδοκίας και πολιτικής συναλλαγής --με πρωταγωνιστή τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, τον πρώην αντικαγκελάριο και πρώην αρχηγό του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων--, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 41%.

Την "αρκετά δραματική" μείωση της εμπιστοσύνης του αυστριακού πληθυσμού απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, διαπίστωνε και έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, που είχε δημοσιοποιηθεί την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με εκείνη την έρευνα, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο το 58% των ερωτηθέντων εμπιστεύονταν την κυβέρνηση και τον Ιανουάριο 2021 το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν ακόμη στο 57%, στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν μόνον 40%, και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της περισσότεροι από τους μισούς Αυστριακούς (52%) πιστεύουν ότι η αυστριακή κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση της CoV.

Όπως είχε αναφέρει ο καθηγητής Ντίτερ Σάριτσερ, ο επικεφαλής της έρευνας --παρόμοια της οποίας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα τέσσερις φορές από το ξέσπασμα της πανδημίας πριν από έναν χρόνο-- μετά τη μεγάλη διάρκεια του lockdown, οι άνθρωποι αναζητούν προοπτικές, και, γενικά, η διάθεση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι ήταν πριν από τα Χριστούγεννα.

Τώρα, μόνο το 59% βλέπουν το μέλλον τους θετικά, τον Οκτώβριο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 73%, τον Νοέμβριο βρισκόταν ακόμη στο 68%, ενώ το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η πανδημία θα έχει αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία έχει αυξηθεί.

Από το 34% που ήταν τον Απρίλιο του 2020, το ποσοστό είχε αυξηθεί σε 63% τον Νοέμβριο, και σε 81% στα τέλη Φεβρουαρίου 2021, γεγονός που, σύμφωνα με τον Ντίτερ Σάριτσερ, δείχνει ότι πολλοί μόνον τώρα κατάλαβαν ότι η πανδημία δεν θα περάσει τόσο γρήγορα.

Και σε εκείνη την έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιέννης, διαπιστώνονταν μία αυξημένη προθυμία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, με ένα ποσοστό 60% των ερωτηθέντων να δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν άμεσα, και δύο στους τρεις να πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός μπορεί να καταπολεμήσει με επιτυχία την πανδημία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget