ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Διαδικτυακή εκπαιδευτική διάλεξη περί Οινολογίας και Οικοτεχνίας στο ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ

Διαδικτυακή εκπαιδευτική διάλεξη περί Οινολογίας και Οικοτεχνίας

στο ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ


Οι σπουδαστές των ειδικοτήτων του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ, «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» «Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής», «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού», και λοιπών ειδικοτήτων τουριστικών επαγγελμάτων, είχαν την ευκαιρία, το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Απριλίου, να παρακολουθήσουν μια άκρως ενδιαφέρουσα διαδικτυακή διάλεξη οινικού περιεχομένου και οικοτεχνικής επεξεργασίας τοπικά παραγόμενων αγαθών.

Ομιλητές ήταν οι ιδιοκτήτες του Κτήματος Ξηρομερίτη κ.κ. Αλέξανδρος και Χριστίνα Ξηρομερίτη.

Ο κ. Ξηρομερίτης ως οινολόγος-τεχνολόγος ποτών ανέλυσε τις καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθούνται, τη διαδικασία οινοποίησης, αλλά και τις ενέργειες προώθησης των οίνων του Κτήματος στην εγχώρια, αλλά και σε διεθνείς αγορές.

Η διάλεξή του αποτέλεσε μια εισαγωγή στην αμπελουργία, την οινολογία, την οργανοληπτική αξιολόγηση και το μάρκετινγκ του κρασιού, ενώ έγινε και παρουσίαση των κανόνων διατήρησης του εμφιαλωμένου κρασιού. Τέλος, παρατέθηκαν οι δεξιότητες που απαιτούνται για τον προσδιορισμό και την αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασιού με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την ποιότητά του, η οποία θα είναι σε θέση να επιτρέψει την ορθή προώθησή του στην αγορά.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να μάθουν από την τεχνογνωσία και την εμπειρία του κ. Αλέξανδρου Ξηρομερίτη τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν ένα κρασί υψηλής ποιότητας.

Η κα Χριστίνα Ξηρομερίτη, από την πλευρά της αναφέρθηκε στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και συγκεκριμένα σε προϊόντα τα οποία παράγονται από τη μεταποίηση, μικρής κλίμακας, αγροτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής, από τον επαγγελματία αγρότη, στη μονάδα προϊόντων οικοτεχνικής παρασκευής, τα οποία προορίζονται για τα σημεία διάθεσης.

Με αυτόν τον τρόπο οι σπουδαστές κατανόησαν και εξοικειώθηκαν με την έννοια λειτουργίας μιας μικρής οικοτεχνίας.

Τις δύο ομιλίες ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, καθώς οι σπουδαστές έθεσαν πολλές ερωτήσεις στους δύο ομιλητές.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget