ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Μελέτη για οριστική και βιώσιμη λύση στον ΠλαταμώναΙδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια μελέτη την οποία επιμελήθηκαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας πολιτών για τη διάσωση και την επαναλειτουργία της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα».Πρόκειται για ένα πόνημα βραχυπρόθεσμων προτάσεων που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018 και συμπληρώθηκε – επικαιροποιήθηκε τον Απρίλιο του 2019. Η «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Απόστολο Δημόπουλο που είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας που υπογραμμίζει ότι «αναπαράγεται συνεχώς το ψευδές δίλημμα ή παλαιά γραμμή ή παραλιακός πεζόδρομος. Η απάντηση είναι και τα δύο μαζί, καθώς και επαρκή πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομος και θέσεις στάθμευσης εκατέρωθεν της γραμμής».

Εξηγεί πως με το πόνημα αυτό προσπάθησαν να παρουσιάσουν στην τοπική κοινωνία και τους συναρμόδιους φορείς «μια νέα φιλοσοφία βιώσιμης κυκλοφοριακής οργάνωσης». Με δική τους πρωτοβουλία και δαπάνη μελέτησαν και όπως ισχυρίζεται αποδεικνύουν την επάρκεια του εκατέρωθεν της γραμμής χώρου μεταξύ Σταθμού Νέων Πόρων και Σταθμού Πλαταμώνα, ώστε να δημιουργηθούν εκατέρωθεν και εκτός του άξονα της παλαιάς γραμμής και δρόμος και λωρίδα στάθμευσης και επαρκή πεζοδρόμια και λωρίδα κίνησης ποδηλάτων.

Η λύση αυτή είχε ξεκινήσει να μελετάται και από τον καποδιστριακό Δήμο Αν. Ολύμπου κατά το έτος 2007 με την υπ’ αριθμό 310/2007 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Σύνταξη πλήρους τοπογραφικού υποβάθρου για την εκπόνηση μελετών τεχνικών γεφύρωσης κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πλαταμώνα» λέει και διευκρινίζει πως την πρόταση αυτήν την έχουν ήδη κοινοποιήσει και σε όλους τους ενδιαφερόμενους Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμου (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας) καθώς και στον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιο Κοτταρά.
eleftheria.gr - ΠΙΕΡΙΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget