ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Βελτίωση υποδομών στις Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες

Βελτίωση υποδομών στις Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η οργάνωση και λειτουργία της νεοσύστατης αντιδημαρχίας Κοινοτήτων, αποτέλεσε το βασικό στόχο του απερχόμενου αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Γραμματικόπουλου αναλαμβάνοντας καθήκοντα, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η στενή συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων και η καθημερινή επαφή με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου, δρομολόγησαν μια σειρά μικρών και μεγαλύτερων παρεμβάσεων στις κοινότητες του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των δημοτών.

Από τις πρώτες αποφάσεις που υλοποιήθηκαν ήταν η καταγραφή της κινητής περιουσίας όλων των Κοινοτήτων.

Δεκαεννιά μήνες μετά την ίδρυση της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας, το έργο και οι παρεμβάσεις της είναι ορατές πολλές εκ των οποίων είχαν επίκεντρο δομές υγείας, αλλά και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και κοινόχρηστων χώρων.

Ενδεικτικά:

Καταγράφηκαν οι ελλείψεις στα αγροτικά ιατρεία και δρομολογήθηκε η κάλυψή τους. Στο πλαίσιο βελτίωσης των υποδομών υγείας, το Ιατρείο Παραλίας μεταφέρθηκε σε νέο χώρο (παραχωρήθηκε από τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος) και ανακαινίστηκε το Αγροτικό Ιατρείο στις Τ.Κ. Καρυών και Καταλωνίων, αντίστοιχα.

Μετά από χρόνια εγκατάλειψης και σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, ανακαινίστηκε ο Προαστιακός Σταθμός στον Κορινό, ενώ στην ίδια περιοχή έγιναν παρεμβάσεις αποκατάστασης στην πλατεία Ρωμυλίας, στο γήπεδο, καθώς και σε όλες τις στάσεις του ΚΤΕΛ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και σε έργα που αφορούν την ύδρευση, όπως η αντικατάσταση τμήματος του δικτύου στην Ράχη. Το έργο ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Κατερίνης και την Τεχνική Υπηρεσία. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή δικτύου άρδευσης 350 μ., συμπεριλαμβανομένου και του αντλιοστασίου, στην Τ. Κ. Καταλωνίων, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο, τεχνικούς και εθελοντές της τοπικής κοινότητας.

Έμφαση δόθηκε και σε παρεμβάσεις στο Ελατοχώρι, με την ανακατασκευή των παλαιών φωτιστικών και την τοποθέτησή τους στον κεντρικό δρόμο της Κοινότητας. Ο επαρκής φωτισμός της περιοχής, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων και έγινε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Αντιδημαρχίας Κοινοτήτων και στη διαχείριση των αδέσποτων, όπου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού, οργάνωσε σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με όλους τους κτηνοτρόφους των Τοπικών Κοινοτήτων. Στις συναντήσεις αναλύθηκε ο σχεδιασμός του δήμου και η σημασία που δίνεται στην αντιμετώπιση του προβλήματος σε συνεργασία με τους πολίτες.


Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget