ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Τελετή Αναστάσεως εφέτος θα γίνει το Μ. Σάββατο βράδι στις 10:00 μ.μ. Η Ακολουθία θα αρχίσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 10:30, ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να επιστρέψουν έγκαιρα στα σπίτια τους, λόγω της νυκτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θ. Λειτουργία θα τελεστούν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.
Επειδή υποβάλλονται πολλά ερωτήματα σε σχέση με τη νηστεία και τη Θ. Κοινωνία, διευκρινίζονται τα εξής:
1. Το Μ. Σάββατο είναι ημέρα αυστηρής νηστείας. Η νηστεία αυτή διαρκεί ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.
2. Ειδικά όσοι επιθυμούν να κοινωνήσουν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα θα νηστεύσουν συνεχόμενα ολόκληρο το Μ. Σάββατο μέχρι τη μετάληψη της Θ. Κοινωνίας.
3. Η Τελετή της Αναστάσεως στις 10:00 μ.μ., νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα, δεν δικαιολογεί διακοπή της νηστείας.
4. Όποιος καταλύσει τη νηστεία το Μ. Σάββατο βράδι μπορεί να εκκλησιασιαστεί την Κυριακή του Πάσχα πρωί, αλλά δεν επιτρέπεται να κοινωνήσει. Μπορεί ασφαλώς να κοινωνήσει τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι δεν γίνεται νηστεία κατά τη Διακαινήσιμη Εβδομάδα.
5. Πιστοί που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όπως ασθενείς, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά κ.ά., θα νηστεύσουν όπως μπορούν και θα κοινωνήσουν ελεύθερα.
6. Όπως γράφτηκε και πριν, δεν είναι απαραίτητη η νηστεία για τη Θ. Κοινωνία των ημερών της Διακαινήσιμης Εβδομάδας (από Δευτέρα έως Σάββατο μετά το Πάσχα). Κατά την παράδοση της Εκκλησίας, οι πιστοί μπορούν να μεταλάβουν ελεύθερα, χωρίς να νηστεύσουν την προηγούμενη ημέρα.
7. Η τήρηση όλων των παραπάνω εξαρτάται από την πίστη κάθε χριστιανού και τη διάθεση υπακοής του προς την Εκκλησία.
Ευχόμαστε από την καρδιά μας ο Αναστημένος Κύριος να απαλλάξει σύντομα την πατρίδα μας και ολόκληρο τον κόσμο από την πανδημία, χαρίζοντας ανάπαυση στους κεκοιμημένους και υγεία στους ασθενείς.
Καλή Ανάσταση !

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget