ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Το Γραφείο Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας στο ευρωπαϊκό έργο «ADRIONET» για τη δημιουργία Δικτύου «αυθεντικών χωριών»
Στο έργο «Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών Αδριατικής-Ιονίου» -"Adriatic-Ionian Network of Authentic Villages", με ακρωνύμιο "ADRIONET", στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG ADRION με βασικούς εταίρους την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και φορείς από την Ιταλία, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Αλβανία, τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, συμμετέχει ενεργά το Γραφείο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθεί ένα διακρατικό δίκτυο από χωριά και οικισμούς που διαθέτουν πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, ιδιαίτερο χαρακτήρα, ιστορική παρουσία ή φυσικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, θα αναζητηθούν στοιχεία αυθεντικότητας σε τέτοιου είδους οικισμούς, που κατάφεραν να διατηρήσουν την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου, προκειμένου στη συνέχεια να σχεδιαστούν τρόποι ήπιας ανάπτυξης, η οποία εκτιμάται ότι θα προσδώσει αξία σε κάθε περιοχή, χωρίς να αλλοιώνει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά της.
Ως προς τη συμμετοχή της Πιερίας, έχουν επιλεγεί πιλοτικά δύο χωριά, το Κίτρος και ο Παλαιός Παντελεήμονας. Σε αυτά θα δημιουργηθεί μία αλυσίδα εφοδιασμού των υπηρεσιών των «αυθεντικών χωριών». Με βάση τα ευρήματα της συμμετοχικής διαδικασίας που έχει ήδη υλοποιηθεί κατά το προηγούμενο στάδιο, το «αυθεντικό χωριό» θα οργανώσει την αλυσίδα εφοδιασμού των υπηρεσιών, προσαρμοσμένη στις δικές του πολιτιστικές και φυσικές ιδιαιτερότητες, καθώς και στην τοπικά διαθέσιμη τεχνογνωσία, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Π.Ε. Πιερίας στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το συντονισμό του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή της Πιερίας στο πρόγραμμα ADRIONET θα προσφέρει την αναγκαία τεχνογνωσία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών για τη δημιουργία "αυθεντικών χωριών". Η βιώσιμη ανάπτυξη και η στοχευμένη προώθηση των "αυθεντικών χωριών" με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο θα συμβάλλει αφενός μεν στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας αυτών των προορισμών αφετέρου δε στην υιοθέτηση αρχών αειφορίας και λειτουργικής διασύνδεσης της ανάπτυξής τους με το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μετέχει σε τέτοιο πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Επιπέδου ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για τη συμμετοχή σε περισσότερες δράσεις με σκοπό την εξωστρέφεια, την ανταλλαγή εμπειριών, τον καθορισμό στρατηγικών και τη συνεργατική αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων. imerisiapierias 

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget