ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Κρατική αποζημίωση για ετεροεπαγγελματίες έπειτα από θεομηνία στο 50% του ποσού που δικαιούνται οι αγρότεςΜέχρι σήμερα οι ετεροεπαγγελματίες αγρότες δεν λάμβαναν κρατικές αποζημιώσεις, όπως συνέβαινε με τους υπόλοιπους αγρότες έπειτα από φυσικές καταστροφές, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Ξεκαθαρίζεται ότι η ρύθμιση αυτή που βρίσκεται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες, επείγουσες ρυθμίσεις για τη στήριξη της οικονομίας, συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός και συνταξιοδοτική ρύθμιση» δεν αφορά στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Στην περίπτωση του ΕΛΓΑ λαμβάνουν άπαντες, επαγγελματίες ή μη, ό,τι πληρώσουν.

Σε ό,τι αφορά στις έκτακτες κρατικές ενισχύσεις μετά από θεομηνίες, γίνεται επί της ουσίας μια τροποποίηση του υφιστάμενου κανονισμού για τις ΚΟΕ (Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις) ώστε να επεκταθεί η περίμετρος του μέτρου και να καλύπτει τους ετεροεπαγγελματίες. Ως θεομηνία, το νομοσχέδιο ορίζει τις περιπτώσεις πλημμύρας, σεισμού, χιονστιβάδας, ανεμοστρόβιλων και τυφώνων, δασικών πυρκαγιών και άλλών πυρκαγιών ανεξέλεγκτων που αποδίδονται σε φυσικά αίτια. Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο 12 του εν λόγω νόμου, «…με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δύναται να παρέχεται επιχορήγηση ποσοστού που δεν ξεπερνά το πενήντα τοις εκατό (50%) της επιχορήγησης που καθορίζεται, σε φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όπως αυτοί ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία, αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις».

Επισημαίνεται δε ότι αυτονόητη υποχρέωση είναι η τήρηση των όρων και προϋποθέσεων των κανόνων για τις επιχορηγήσεις στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, καθώς και οι κάτοχοι των αγροτικών εκμεταλλεύσεων να έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ και να έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ. Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου σημειώνεται ότι η διάκριση ανάμεσα σε ετεροεπαγγελματίες και κατ’ επάγγελμα αγρότες γίνεται «λαμβάνοντας υπόψη ότι διαφορετική βαρύτητα έχει η αγροτική παραγωγή στο εισόδημα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών σε σύγκριση με τα φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, η σχετική διάταξη δεν εξισώνει τις δύο κατηγορίες, αλλά επιχειρεί τη δίκαιη και κατ΄αναλογία ικανοποίηση των διαφορετικών αναγκών τους»ΠΗΓΗ-AGRONEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget