ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Μπλόκο στον «Τειρεσία» να μην εμφανίζει ακάλυπτες επιταγές για επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό


Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου προσωρινή διαταγή ξενοδοχειακής επιχείρησης, ώστε να μην μπει στη λίστα του «Τειρεσία» μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.Προσωρινή διαταγή εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, κάνοντας δεκτό το αίτημα ξενοδοχειακής εταιρείας, να μην εμφανίζονται μέχρι την συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε, στα αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που τηρούνται στον Τειρεσία τυχόν ακάλυπτες επιταγές της. Η αίτηση προσδιορίστηκε για να συζητηθεί στις 8 Ιουνίου 2021.


Η ξενοδοχειακή εταιρεία ζητάει να ερμηνευθεί η ΚΥΑ η οποία αποσκοπεί στην προστασία των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί φέτος μείωση του τζίρου τους σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο χρήσης.

Ειδικότερα, αναφέρει πως πρέπει να προβλεφθεί ότι στα κριτήρια μείωσης του τζίρου θα εντάσσονται και οι επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω της πανδημίας είχαν μηδενικό τζίρο και την περσινή και τη φετινή αντίστοιχη περίοδο χρήσης, δεδομένου ότι το σταθερά μηδενικό εισόδημα λόγω της πανδημίας στην ουσία συνιστά μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων αυτών.

Με την προσφυγή της, σύμφωνα με το dimokratiki.gr επισημαίνει πως απαιτείται οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να ενταχθούν στο πλαίσιο προστασίας των αξιογράφων που προβλέπεται στην ΚΥΑ και να απαγορευθεί η εμφάνιση των αξιογράφων που έχει εκδώσει στα αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, που τηρεί ο «Τειρεσίας».


Να προληφθεί ντόμινο ακάλυπτων επιταγών

«Αυτός ήταν και ο λόγος που ο νομοθέτης, αναγνωρίζοντας τις -πρόσκαιρες πάντως, και κοινές για όλους τους ξενοδόχους – δυσκολίες που προκλήθηκαν λόγω της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας σε όλες εν γένει τις τουριστικές επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των αεροπορικών εταιρειών, έλαβε το μέτρο της αναστολής της προθεσμίας λήξης των επιταγών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, για να προληφθεί ένα καταστροφικό για την οικονομία ντόμινο ακάλυπτων επιταγών που είχαν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά σε όλη την Ελλάδα και βρίσκονταν σε χέρια κομιστών που δεν συνδέονταν στις περισσότερες περιπτώσεις με συμβατική σχέση με τον εκάστοτε εκδώσαντα» επισημαίνεται στην απόφαση.

«Η εταιρεία τονίζει ότι υπάρχουν επιταγές της, οι οποίες δεν καλύπτονται από κάποια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δεδομένου ότι έχουν τεθεί κριτήρια μείωσης του κύκλου εργασιών σε σχέση με το προηγούμενο έτος» λέει η ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι «λόγω της πανδημίας COVID-19 έχει πληγεί ανεπανόρθωτα ως επιχείρηση, καθώς τα ξενοδοχεία που εκμεταλλεύεται, ακόμη και εκείνο που επρόκειτο να λειτουργήσει και κατά τη χειμερινή περίοδο, παρέμειναν κλειστά λόγω μη ύπαρξης αντικειμένου λόγω των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αποτέλεσμα να έχει μηδενικό τζίρο και τη φετινή περίοδο χρήσης».

Τονίζει έτσι ότι είναι άδικο να επωμιστεί τις συνέπειες και να καταστραφεί οικονομικά επειδή έχουν τεθεί κριτήρια μείωσης του κύκλου εργασιών σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πηγή: www.dimokratiki.gr - dikastiko

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget