ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για κατάρτιση 3.000 ανέργων σε συνεργασία με τη Google

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για την απόκτηση και αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων 3.000 ανέργων ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ με το υπουργείο Εργασίας και την Google Ελλάδας.


Το πρόγραμμα ξεκινάει εντός του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο ενώ η κατάρτιση είναι 100-150 ώρες και αφορά 4 νέα πιστοποιητικά που μόλις ήρθαν στην χώρα μας.

Οι ωφελούμενοι για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας δηλαδή την δεύτερη φάση μετά την κατάρτιση ( διάρκειας 6 μηνών) θα λάβουν 550 ευρώ (καθαρά) για 22 ημέρες το μήνα και 6 ώρες την ημέρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών οι οποίοι διαθέτουν:

- ενεργή κάρτα ανεργίας
- τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
- γνώσεις αγγλικής επιπέδου C1
- γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών Α επιπέδουΣτο τέλος θα δοθούν τέσσερα νέα πιστοποιητικά και οι ωφελούμενοι θα ενισχύσουν τις γνώσεις τους στον ψηφιακό τομέα.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

"Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην κατάρτιση. Είναι αναγκαίο πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζομένους να βρουν δουλειά και για την ανάπτυξη του τόπου".

Σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη δεν είναι επιδοματική πολιτική αλλά πολιτική στήριξης των ανέργων και των εργαζομένων.Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πέντε αρχές που θα στηριχθεί η πολιτική για την κατάρτιση είναι:

- Επικέντρωση στις ανάγκες των ανέργων και της αγοράς εργασίας
- Ποιότητα. Πιστοποίηση. Δεν γίνεται να μοιράζονται κονδύλια χωρίς αποτελέσματα. Πιστοποίηση παρόχων και καταρτιζομένων.
- Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Παρακολούθηση αποτελεσμάτων.
- Εκτός από κατάρτιση και εργασιακή εμπειρία.
- Ποιοτικοί πάροχοι για να υπάρξει αντίστοιχη κατάρτιση.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης υπογράμμισε την απήχηση που είχε η πρώτη συνεργασία με την Google σημειώνοντας ότι η συνεργασία συνεχίζεται.

Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ακόμη η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Αθανασία Θεοδωρίδου και η Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου.dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget