ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Ακίνητα: 250.000 πλειστηριασμοί έως το 2026


Σε πλειστηριασμό θα βγουν 250.000 ακίνητα οφειλετών έως το 2026, όπως εκτίμησε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Value Greece , Θεόδωρος Καλαντώνης μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο FinForum. Παράλληλα επεσήμανε ότι μετά τις εκτεταμένες τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες υπολογίζεται ότι 1 εκατ. ακίνητα που συνδέονται με κόκκινα δάνεια έχουν περάσει στον έλεγχο ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Τα ακίνητα αυτά τα διαχειρίζονται σε συνεργασία με τις εξειδικευμένες εταιρείες και με βάση τις εκτιμήσεις, το 20% -25% αυτών θα οδηγήσει σε ρευστοποίηση.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαντώνη, η εξειδίκευση των servicers στη διαχείριση των κόκκινων δανείων δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουν στους οφειλέτες καλύτερες λύσεις ρύθμισης που θα λαμβάνουν υπόψη την αξία και την εμπορευσιμότητα του ακινήτου. Επιπλέον θα οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις με στόχο την αξιοποίηση αυτών των ακινήτων , δίνοντας ώθηση στην αγορά του real estate . Αυτό σύμφωνα με τον επικεφαλής της Value Greece θα βοηθήσει στην άνοδο των αξιών , διαψεύδοντας τις προβλέψεις για υποχώρηση των τιμών λόγω της μαζικής διάθεσης ακινήτων στην αγορά.
Ο κ. Καλαντώνης χαρακτήρισε λάθος το μέτρο αναστολής των πλειστηριασμών που όπως είπε εφαρμόζεται οριζόντια μόνο στην Ελλάδα και στην Ουγγαρία και αυτό παρά το γεγονός ότι “οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ασύμμετρες και δεν επιφέρουν τα ίδια δυσμενή αποτελέσματα σε όλες τις επιχειρήσεις ή τους οφειλέτες”.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Καθημερινή"ENIKONOMIA.GR


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget