ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Φοιτητές από Κατερίνη και την υπόλοιπη ΠιερίαΓια δεύτερη συνεχόμενη ημέρα βρέθηκαν στους δρόμους και στην Κατερίνη ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ανώτατη εκπαίδευση οι φοιτητές, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Τη συγκέντρωση οργάνωσαν η επιτροπή φοιτητών Πιερίας με τη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας "η Πρωτοπορία", εκπαιδευτικών και μαθητών.
Κρεμάστηκε πανό από τους φοιτητές στη κεντρική πλατεία της πόλης και απευθύνθηκε πλατύ κάλεσμα ώστε το νομοσχέδιο, ακόμα και αν περάσει να μείνει στα χαρτιά και στη συνέχεια ακολούθησε μία από τις μεγαλύτερες πορείες φοιτητών των τελευταίων χρόνων στην πόλη, όπου ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα "ΝΔ και Κεραμέως ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά" και "30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές, όχι αστυνομία και διαγραφές".


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !

Φοιτητές με καταγωγή από την Πιερία χαιρετίζουμε τις μεγάλες πορείες σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η κυβερνητική απαγόρευση έσπασε στον δρόμο, η κυβέρνηση απέτυχε στο να πιάσει τους φοιτητές στον ύπνο. Στην Κατερίνη πραγματοποιήσαμε κινητοποιήσεις τις προηγούμενες βδομάδες στο Δημαρχείο της Κατερίνης και στην πλατεία Ελευθερίας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θέλουμε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Όσο η καταστολή θα εντείνεται τόσο η φωνή μας θα δυναμώνει!

Ξέρουμε πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!
Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας (όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.). Μέσα σε περίοδο πανδημίας φέρνει νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Μειώνει τον προϋπολογισμό για το 2021 κατά 8% ενώ ταυτόχρονα δίνει 30 εκατ. για πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου και κάμερες ασφαλείας. Το νομοσχέδιο παράλληλα προβλέπει σε:
● Διαγραφές φοιτητών με ν+2, ν+3, σε μια εποχή μάλιστα που μεγάλο ποσοστό φοιτητών αναγκάζονται να εργαστούν, ώστε να ανταπεξέλθουν στις σπουδές τους. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, δεν έχουν πάρει απολύτως κανένα μέτρο ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους όσοι φοιτητές
εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους. Μας λένε δηλαδή ότι θα πεταχτούν στα σκουπίδια οι κόποι
όλων αυτών των φοιτητών, τόσο για να περάσουν στις σχολές τους, όσο και για να επιτύχουν σε ένα
μεγάλο όγκο μαθημάτων.
● Δίνει πελατεία σε ιδιωτικά κολλέγια, μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας έτσι τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.
● Πειθαρχικές αλλαγές με τιμωρίες, διαγραφές, έως και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές για κινητοποιήσεις ή παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα. Αντιμετωπίζουν τους φοιτητές που προσπαθούν να αγωνιστούν για να σπουδάσουν με δικαιώματα σαν εγκληματίες.


Ως φοιτητές με καταγωγή από την Κατερίνη και χωριά της Πιερίας, που πολλοί από εμάς έχουμε επιστρέψει στον τόπο καταγωγής μας μόνιμα, χωρίς να έχουμε τελειώσει τις σχολές μας, λόγω οικονομικών δυσκολιών των οικογενειών μας να μας συντηρήσουν στην πόλη των σπουδών μας, αλλά και ως φοιτητές που παράλληλα με τις σπουδές μας εργαζόμαστε ώστε να βγάλουμε πέρα εμείς και οι οικογένειες μας, απαιτούμε:
● Να ανοίξουν εδώ και τώρα τα πανεπιστήμια, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας
υγείας. Είναι απαράδεκτο έναν ολόκληρο χρόνο να μην μπορούμε να κάνουμε εργαστηριακά μαθήματα
και συνολικά μαθήματα που είναι απαραίτητο να γίνονται δια ζώσης όπως καλλιτεχνικά μαθήματα ή
εργαστηριακά για φοιτητές στις αντίστοιχες σχολές. Δεν θα ανεχτούμε άλλο η μόρφωσή μας να
υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.
● Για όσο παραμένουν τα ιδρύματα κλειστά να δοθεί ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, τόσο για την παρακολούθηση των μαθημάτων όσο και για την εξασφάλιση της συμμετοχής μας στην εξεταστική . Ειδικά για όσους από μας διαμένουμε με τους γονείς μας οι οποίοι εργάζονται με τηλεργασία, και με τα αδέλφια μας, τα παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω της πλατφόρμας webex, δημιουργείται πρόβλημα τόσο με το ίντερνετ όσο και με την διαθεσιμότητα των λάπτοπ, με κίνδυνο να μην καταφέρουμε να συμμετέχουμε στην εξεταστική του τρέχοντος εξαμήνου.
● Εδώ και τώρα να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις να μπορούν να
μετακινηθούν οποτεδήποτε το επιθυμούν στις πόλεις σπουδών τους .
● Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει ακόμα περισσότερους φραγμούς στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
● Να παρθούν πίσω τα νέα μέτρα καταστολής και οι διαγραφές φοιτητών.
Είναι απαράδεκτο που η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου νύχτα την προηγούμενη Πέμπτη, παρά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει, τις δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων και παρά τη διαφωνία ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας!

Το νομοσχέδιο που σαν τον κλέφτη έφερε μέσα στην πανδημία το έχουμε ήδη απορρίψει οι φοιτητές μέσα από τους συλλόγους μας, που εδώ και ένα μήνα βγαίνουμε στον δρόμο για τις πραγματικές μας ανάγκες, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, για μέτρα ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν οι σχολές μας.


Χιλιάδες φοιτητές, για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, υπερασπίζονται τις σπουδές, τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα, με όλα τα μέτρα προστασίας, ούτε “ρίσκο” έχουν, ούτε μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μιας ψευδεπίγραφης δικομματικής κόντρας ανάμεσα σε εκείνους που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.


Αποτελεί κοροϊδία, η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στα ΜΜΜ, να επικαλείται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»! Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους, που έρχεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμούς στις σπουδές μας!


Χθες στα φοιτητικά συλλαλητήρια η αστυνομία πραγματοποίησε 52 προσαγωγές. Από χθες κυκλοφορεί πληθώρα φωτογραφιών, βίντεο και μαρτυριών που αποδεικνύουν αναίτια και σαδιστική βία απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές και περαστικούς, δηλαδή την καταστολή με σκοπό την τρομοκρατία

.
Επιπλέον, ταυτόχρονα, ο νέος «τρομονόμος» που επιδιώκεται να επιβληθεί στο σύνολο του οπτικοακουστικού χώρου η λογοκρισία προκάλεσε την άμεση μαζική κινητοποίηση των καλλιτεχνών και των εργατών στο χώρο του Θεάματος και Ακροάματος. Πλάι στους φοιτητές δηλώνουν: η τρομοκρατία δεν θα περάσει!


Η επίθεση στους ΦΣ την προηγούμενη Πέμπτη με συλλήψεις, ΜΑΤ, χημικά στοχεύει ξεκάθαρα τους φοιτητές που αγωνίζονται, τους λένε εγκληματίες. Οι φοιτητές ξεκαθαρίζουμε: η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας να μιλάμε να αντιδρούμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Σήμερα στις 18:00 όλοι στο σιντριβάνι-πλατάνι! Το
νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση θα μείνει στα χαρτιά!Επιτροπή Φοιτητών Πιερίαςimerisiapierias

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget