ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Έντονο ενδιαφέρον από την αρχιτεκτονική κοινότητα για το νέο «πρόσωπο» της Κατερίνης
- Μεγάλη αποδοχή για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που φιλοδοξεί να μετασχηματίσει την Κατερίνη σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη

Μεγάλη αποδοχή γνωρίζει από την εγχώρια - και όχι μόνο - αρχιτεκτονική κοινότητα η προκήρυξη του πανελληνίου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του δικτύου πεζοδρόμων και πλατειών Ελευθερίας και Δημαρχείου του κέντρου της Κατερίνης.Ειδικότερα, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκεστις 05 Νοεμβρίου 2020 και θα διαρκέσει έως τις 05 Μαΐου 2021.Από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, θα προκύψει η αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία θα συνιστά οδηγό για τα επόμενα χρόνια στον Δήμο Κατερίνης σε ό, τι αφορά την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Ήδη υφίσταται έντονο ενδιαφέρον τόσο από μελετητικά γραφεία στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.Παράλληλα, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης, όπου βρίσκονται δημοσιευμένες οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, το συγκεκριμένο θέμα καταγράφει εκατοντάδες επισκέψεις.

«Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε ότι η συμμετοχή στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Ο μεγάλος αριθμός των αρχιτεκτονικών γραφείων από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό μας γεμίζει προσδοκίες για σπουδαία και ποιοτικά αποτελέσματα.Οσυγκεκριμένος διαγωνισμός σηματοδοτεί τη βούλησή μας για το μετασχηματισμό της Κατερίνης σε πόλη σύγχρονη με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Μια πόλη που θα χαρακτηρίζεται από την υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα» τονίζει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Δόμησης - Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης.

Επιπλέον, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά:«Με τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη έχοντας στο πλευρό μας το επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε καθημερινά και πιστεύω ότι πετύχαμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή προοπτική στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον δημότη καθώς και τον επισκέπτη της Κατερίνης».

Όπως είναι γνωστό, ο «Σύνθετος Ανοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Προσχεδίων Μελέτης Υλοποίησης ενός σταδίου, τεσσάρων κατηγοριών μελετών», αφορά στην ανάπλαση δημοσίου χώρου έκτασης 31.280,66 τ.μ. και περιλαμβάνει τους υφιστάμενους πεζόδρομους (δίκτυο πεζοδρόμων) του κέντρου της πόλης, καθώς και τις δύο κεντρικές πλατείες, την Πλατεία Ελευθερίας και την Πλατεία Δημαρχείου.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις κατηγορίες μελετών είναι:

• Αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης του δικτύου πεζοδρόμων, Πλατειών Ελευθερίας και Δημαρχείου και των κοινόχρηστων χώρων.

• Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για τον φωτισμό του δικτύου πεζοδρόμων Πλατειών Ελευθερίας και Δημαρχείου και των κοινόχρηστων χώρων.

• Υδραυλική μελέτη αποστράγγισης ομβρίων.

• Μελέτη φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου.

Υπενθυμίζεται, ότι, φορέας χρηματοδότησης του Διαγωνισμού είναι το Πράσινο Ταμείο του Υ.Π.ΕΝ. με συνολικό προϋπολογισμό: 107.047,53€.

Όλα τα σχετικά με το διαγωνισμό στοιχεία μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://katerini.gr/documents/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%bf%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%cf%89%ce%bd-kai-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b9%cf%89Pieria sport

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget