ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Συμμετοχή του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στην διαδικτυακή «Εθνοσυνέλευση των Νέων» για τον Εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης
Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετείχε στην «Εθνοσυνέλευση των Νέων» που διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εορτασμών των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μέσω διαδικτύου λόγω των συνθηκών της πανδημίας.Τη...διοργάνωσή της ανέλαβαν η Συνο­δι­κή Ε­πι­τρο­πή Α­γω­γής της Νε­ό­τη­τος και η Ει­δι­κή Συνο­δι­κή Ε­πι­τρο­πή Πο­λι­τι­στι­κής Ταυ­τό­τη­τος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συμμετείχαν φοιτητές και μαθητές λυκείου από όλες τις Ι. Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους εκπροσώπησαν ο Γεώργιος Τσερτεκίδης, μεταπτυχιακός φοιτητής Οικονομικών Επιστημών και η Ευαγγελία Μπιλίνα, φοιτήτρια Φιλολογίας.

Η «Ε­θνο­συ­νε­λεύ­ση των Νέων» αποτέλεσε την εναρ­κτή­ρια Επε­τεια­κή Εκ­δή­λω­ση των διακοσίων εξήντα μία (261) Συνοδικών καί Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Οι εκ­πρό­σω­ποι των Ι­ε­ρών Μη­τρο­πό­λε­ων κατανεμήθηκαν σε πέντε ομάδες και λειτούργησαν διαδικτυακά σε πέντε Μητροπολιτικά Κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο ,Κέρκυρα, Βόλος) με διαφορετικό θέμα συζήτησης η κάθε πόλη.

Το θέμα που ανέπτυξαν και συζήτησαν οι νέοι ήταν: «Με­λε­τή­στε τις προ­σω­πι­κό­τη­τες των συν­τα­κτών του πρώ­του Συν­τάγ­μα­τος και των με­λών της Α΄ Ε­θνο­συ­νέλευσης. Ποι­ους α­πό αυ­τούς θα θέ­λα­τε να είχατε μπρο­στά σας και τι θα τους ρω­τού­σα­τε;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία με μια ολοκληρωμένη και συστηματική θεώρηση και οργάνωση των εκδηλώσεων, με συνέργειες και συνεργασίες.

Το περιεχόμενο όλων αυτών των δράσεων, που σχεδιάζονται με βάση το αξίωμα ότι η Ιστορία θα πρέπει να αποτελεί πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον, θα ανακοινωθεί όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget