ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Από σήμερα οι αιτήσεις δικαιούχων του προγράμματος ενίσχυσης ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΑπό σήμερα Δευτέρα ξεκινά στον Δήμο Κατερίνης η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων δικαιούχων τροφίμων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού.Πρόκειται για βασικά επισιτιστικά αγαθά που θα διανείμει ο Δήμος σε 250 οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο «Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων», στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, Γραφείο 16.Δωρεά ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μέσω ΚΕΔΕ.

Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού σχετίζεται με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που παρείχε στην ΚΕΔΕ χρηματικό ποσό, ύψους 1.478.300 ευρώ, για κατανομή του σε δήμους της Χώρας. Στον Δ.Κατερίνης δόθηκε το ποσό των 10.865,78 ευρώ.

Ο Δήμος Κατερίνης από την πλευρά του, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποδέχθηκε αυτή τη δωρεά και προχώρησε στις αναγκαίες διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος με την προμήθεια βασικών επισιτιστικών αγαθών καλύπτοντας όλο το ποσό που του έχει διατεθεί προς τον σκοπό αυτό.

Κριτήρια συμμετοχής.

Τα κριτήρια για συμμετοχή στο πρόγραμμα και εξασφάλιση αυτής της βοήθειας έχουν ως εξής: Να είναι φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να είναι άνεργα χωρίς να επιχορηγούνται από άλλα προγράμματα (όπως ΚΕΑ και ΤΕΒΑ). Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά να έχουν τουλάχιστον 1 ανήλικο τέκνο όπου ο ένας γονέας θα είναι κάτοχος θεωρημένης κάρτας ανεργίας ενώ το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν θα υπερβαίνει τα εξής εισοδηματικά κριτήρια: Μονοπρόσωπο νοικοκυριό με ένα ανήλικο τέκνο, συνολικό ετήσιο εισόδημα 7.000,00 ευρώ. Νοικοκυριό με δύο μέλη και ένα ανήλικο τέκνο, συνολικό ετήσιο εισόδημα 10.000,00 ευρώ. Για κάθε επιπλέον τέκνο θα προσαυξάνεται το συνολικό ετήσιο εισόδημα κατά 2.000,00 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά

Τα ενδιαφερόμενα φυσικά πρόσωπα πρέπει να προσκομίσουν στον Δήμο: Θεωρημένη κάρτα ανεργίας. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2019. Ε1 φορολογικού έτους 2019. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Αίτηση (Διατίθεται από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου).

Ως προς τη διανομή των τροφίμων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης του δικαιούχου.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget