ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου του Δήμου Δίου-Ολύμπου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ErasmusPlus
O Δήμος Δίου-Ολύμπου θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA204 με τίτλο «Rural and Regional Libraries as Local Family Entrepreneurship centers».Το έργο που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2020 και θα διαρκέσει για 20 μήνες, θα προωθήσει την επιχειρηματικότητα σε μη αστικές περιοχές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της δημιουργίας οικογενειακών επιχειρήσεων χρησιμοποιώντας περιφερειακές και αγροτικές βιβλιοθήκες ως πλατφόρμα για την προσέγγιση ανθρώπων που ζουν σε αντίστοιχες περιοχές.

Η χρήση των πληροφοριών, της τεχνολογίας, των ανθρώπινων πόρων, των δυνατοτήτων δικτύωσης και των περιφερειακών και αγροτικών βιβλιοθηκών μπορεί να είναι επωφελής για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, των καινοτομιών και της οικονομικής δραστηριότητας της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υλοποιηθεί επιμόρφωση στελεχών του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε καινοτόμες προσεγγίσεις κατάρτισης στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Προκειμένου να προωθηθεί η "Ηλεκτρονική μάθηση για την επιχειρηματικότητα για χρήση στις βιβλιοθήκες", θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση "Οικογενειακή Ημέρα στη Βιβλιοθήκη" όπου θα παρουσιαστεί το μαθησιακό υλικό, ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια που ενθαρρύνουν τις οικογένειες να «σκέφτονται ως επιχειρηματίες». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η βιβλιοθήκη θα διοργανώσει διαγωνισμό "Family Business Idea" όπου οι συμμετέχουσες οικογένειες θα μπορούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να λάβουν σχόλια από άλλους συμμετέχοντες.

Στο πρόγραμμα εκτός του Δήμου Δίου-Ολύμπου συμμετέχουν: το Κρατικό Γραφείο Εκπαιδευτικής Ανάπτυξης από τη Λετονία, το Πανεπιστήμιο του Πάντερμπορν από τη Γερμανία, ο εκπαιδευτικός οργανισμός MINE Vaganti από την Ιταλία, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ριέκα από την Κροατία και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Jelgava από τη Λετονία. Υπεύθυνη του προγράμματος από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου είναι η βιβλιοθηκονόμος κα. Μυλωνίδου Κατερίνα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget