ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Επιμελητήριο Πιερίας: Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για 100.000 νέες θέσεις εργασίας
Όπως εξήγγειλε στη Δ.Ε.Θ. ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα, προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ, θα τεθεί σε ισχύ από τις επόμενες ημέρες, με στόχο την ενίσχυση της εργασίας και την μείωση της ανεργίας.Τα βασικά χαρακτηριστικά του ειδικού αυτού προγράμματος είναι τα εξής:

- Αφορά όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς περιορισμό και επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές του νέου εργαζόμενου για 6 μήνες, μετά από δήλωση της επιχείρησης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

- Μετά το πέρας των 6 μηνών ο εργαζόμενος μπορεί να συνεχίσει την εργασία του στην επιχείρηση που τον προσέλαβε, εφόσον και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν, αμειβόμενος εξ’ ολοκλήρου πλέον από αυτή.

- Η επιχείρηση που θα προβαίνει σε νέες προσλήψεις, θα πρέπει υπευθύνως να δηλώνει ότι: α) είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή ότι έχε ρυθμίσει τις βεβαιωμένες οφειλές της προς το Δημόσιο και το e-ΕΦΚΑ και β) θα διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για 6 μήνες, διάστημα κατά το οποίο θα επιδοτείται η νέα θέση εργασίας.

- Η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών θα αφορά και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2020 και θα συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Η εξαγγελία αυτού του προγράμματος ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό ένα πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Πιερίας και του Προέδρου του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, που σκοπό έχει την απελευθέρωση των εργαζομένων από την επιδοματική εξάρτηση και την είσοδό τους στην ενεργό παραγωγική εργασία.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget