ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Οριστικοποιήθηκε η σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας των Δήμων Κατερίνης και Δίου - ΟλύμπουΥπογράφηκε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου στο Δημαρχείο Κατερίνης, στη διάρκεια της πρώτης Γενικής Συνέλευσης, το καταστατικό της νεοιδρυθείσας Ενεργειακής Κοινότητας των Δήμων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, καθώς και των αντίστοιχων ΔΕΥΑ των δύο Δήμων.

Ειδικότερα, οι φορείς που συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα εκπροσωπήθηκαν από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αστέριο Μπουσνάκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΟ Αστέριο Φαρμάκη.
Παράλληλα, ορίστηκαν η προσωρινή διοικούσα επιτροπή και το προσωρινό εποπτικό συμβούλιο της νεοιδρυθείσας Ενεργειακής Κοινότητας.


Ταυτότητα και στόχοι της Ενεργειακής Κοινότητας


Η Ενεργειακή Κοινότητα Δήμων Πιερίας, όπως ονομάστηκε, συνιστά αστικό συνεταιρισμό αποκλειστικού σκοπού, που μεταξύ άλλων έχει ως στόχο, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα συμψηφίζεται με την καταναλισκόμενη μειώνοντας έτσι δραστικά τα καταβαλλόμενα ποσά από τους Δήμους προς τη ΔΕΗ και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος.


Ήδη ετοιμάζεται και αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στον ΔΕΔΔΗΕ, το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος ενός μεγαβάτ. Επιπλέον, θα ακολουθήσουν νέοι φάκελοι για αδειοδότηση αντίστοιχων έργων, με τελικό στόχο να επιτευχθεί μηδενικό ισοζύγιο παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget