ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Δήμος Κατερίνης: «ΦΑΚΕΛΟΣ ΡΥΠΑΝΣΗ»… στον ΕισαγγελέαΜε αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος μετάβαση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων του τύπου στο Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης

- Υποδειγματική η λειτουργία του Βιολογικού
- Ο λόγος στον Εισαγγελέα για τη ρύπανση από μονάδες βιομηχανικές, κτηνοτροφικές κ.α. στον Πέλεκα και στα χωριά μας
«Έχουμε πετύχει ο κεντρικός Σταθμός Βιολογικού Καθαρισμού στην Κατερίνη να λειτουργεί υποδειγματικά χωρίς οιοδήποτε πρόβλημα, καθώς παρακολουθείται καθημερινά και συστηματικά, διενεργούνται μετρήσεις και υπηρεσιακές αναφορές που αποτυπώνουν ότι οι τιμές είναι κάτω από το ανώτερο επιτρεπτό όριο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, στη διάρκεια της ξενάγησης σήμερα το μεσημέρι, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος μελών του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης αρχικά στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Βιολογικού Καθαρισμού και στη συνέχεια μετάβασης ενδεικτικά, σε δύο σημεία στον Πέλεκα, όπου είναι ορατές οι απορροές μολυσμένων τοξικών υγρών από μονάδες βιομηχανικές, κτηνοτροφικές κ.α.


«Την ίδια στιγμή όμως» τόνισε ο Δήμαρχος «που αγωνιζόμαστε για ένα καθαρό περιβάλλον, όπως μας αξίζει στο Δήμο Κατερίνης και στους συνδημότες μας δεν είναι δυνατόν να υφίστανται μονάδες βιομηχανικές, κτηνοτροφικές κ.α. στον Πέλεκα, στα χωριά μας, που να ρυπαίνουν το περιβάλλον ή να υπάρχει θέμα ρύπανσης στο ΧΥΤΑ. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί φάκελος στον Εισαγγελέα και σήμερα ειδοποιείται η αστυνομία. Η ρύπανση πρέπει επιτέλους να σταματήσει και θα σταματήσει».
ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
Όπως υπογράμμισε από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης: «Με αφετηρία το Βιολογικό Σταθμό Κατερίνης, διαπιστώσαμε όλοι τι σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος. Άρτια και υποδειγματική λειτουργία. Χαίρομαι που σε αυτή την εκστρατεία ουσιαστικά για το περιβάλλον, ο Δήμος, όλο το δημοτικό συμβούλιο, τα μέσα ενημέρωσης είναι μαζί μπροστά, προς όφελος της ενημέρωσης των συνδημοτών μας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η ρύπανση ενδεικτικά στον Πέλεκα, από συγκεκριμένα πρόσωπα, επιχειρήσεις και άτομα, με τις απορροές μολυσμένων τοξικών υγρών, που έρχονται από μονάδες βιομηχανικές, κτηνοτροφικές κ.α. θα λάβει τέλος. Το περιβάλλον οφείλουμε να το προστατεύσουμε γιατί το κληρονομήσαμε και πρέπει να το αφήσουμε στις επόμενες γενιές όσο γίνεται καλύτερο».

Παράλληλα, την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού (μεταξύ άλλων: κτίριο εισόδου και επεξεργασίας, πρωτοβάθμιας καθίζησης, Α/Σ/ ενδιάμεσης ανύψωσης, βιοαντιδραστήρες ενεργούς ιλύος, δευτεροβάθμιας καθίζησης, απολύμανσης χλωρίωσης, σταθμός βοθρολυμμάτων κ.α.)παρουσίασαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της επιχείρησης.
«Ο Βιολογικός Καθαρισμός και η ορθή του λειτουργία είναι πρώτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ. Όπως διαπιστώνετε η διύλιση γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ενώ το νερό βγαίνει καθαρό, προκειμένου να μη μολύνεται η θάλασσά μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Μπουσνάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Ήδη διενεργείται μελέτη επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα».
 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Βιολογικού Καθαρισμού συμμετείχαν: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεοφάνης Τερζόπουλος και όπως προαναφέρθηκε αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης κ.ο.κ.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget