ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών
- Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στον αστικό παραλιακό ιστό
- Ενημερωτικό έντυπο διανέμεται σε δημότες & επισκέπτες με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας

Από την Παραλία παρουσία του Γ.Γ. του Δήμου Κατερίνης Κώστα Λιακόπουλου και του προέδρου της Τ.Κ. Ιωάννη Μέγκα ξεκίνησε η διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού σε δημότες και επισκέπτες, σχετικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια. Η διανομή θα συνεχιστεί σε όλο το εύρος του Δήμου με έμφαση στην τουριστική ζώνη, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην ενημέρωση ομάδων υψηλού κινδύνου όπως οι ηλικιωμένοι.

Όπως είναι γνωστό, επειδή αυξημένος πληθυσμός κουνουπιών καταγράφεται στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, ο Δήμος ενεργοποίησε ήδη από τις 12 Μαΐου το πρόγραμμα ψεκασμών, σε κανάλια και εστίες αναπαραγωγής στον αστικό ιστό και στην ακτογραμμή.


«Η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών, η εφαρμογή μέτρων προστασίας αποτελούν τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για την προάσπιση και διασφάλιση της δημόσιας υγείας» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.
Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών υλοποιείται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Προκειμένου να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να μειωθεί στο ελάχιστο η όχληση τους θερινούς μήνες ο Δήμος Κατερίνης, προχώρησε σε συμπληρωματικό πρόγραμμα, παράλληλα με τους ψεκασμούς από εδάφους & αεροψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι ψεκασμοί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο απεντομώσεων, με τη χρήση κατάλληλων εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συνεχίζονται, ενώ θα εκτελούνται μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου.


Σχετικές οδηγίες προστασίας περιγράφονται στο ενημερωτικό έντυπο που διανέμεται και είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης: https://katerini.gr/2020/05/14/%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b7/

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget