ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


80 μετρητές σακχάρου παρέδωσε ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας στη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Κατερίνης- ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΟΥ

- ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, ΟΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΤΟΥΣ
- Η ΟΡΘΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
Με πρωτοβουλία τής Προέδρου τού Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας, Σωτηρίας Ουσταμπασίδου, η οποία είναι και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ), παραδόθηκαν στη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Κατερίνης 80 αξιόπιστοι μετρητές σακχάρου καθώς και ταινίες μετρήσεων σακχάρου. Πρόκειται για μετρητές ακριβείας, η παράδοση και παραλαβή των οποίων έγινε το πρωί της Τρίτης 23/6/2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Η πρωτοβουλία αυτή προωθήθηκε προκειμένου να ωφεληθούν δημότες που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, οι οποίοι εξυπηρετούνται από τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι». Η κίνηση έγινε για να διασφαλιστεί ότι οι δημότες με Σακχαρώδη Διαβήτη που εξυπηρετεί η Δομή, μπορούν να πετυχαίνουν καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου τους καθώς, όπως έχει παρατηρηθεί, κυκλοφορούν στην αγορά και κάποιοι μετρητές σακχάρου που ΔΕΝ είναι αξιόπιστοι.

Τι συμβαίνει όμως όταν οι μετρητές σακχάρου δείχνουν λανθασμένα στοιχεία μέτρησης; Σύμφωνα με επιστημονικά πορίσματα, σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των διαβητικών δεδομένου ότι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη λαμβάνοντας λανθασμένα στοιχεία, δεν μπορούν να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωτικά τους όργανα (καρδιά κλπ) που πλήττονται από την εν λόγω ασθένεια.

Ευχαριστίες της Προϊσταμένης της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Κατερίνης, Αναστασίας Νταντάμη
Τέτοιου είδους αρνητικά συμβάντα (νοσήματα) επιδιώκει να προλάβει ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας, γι’ αυτό και η Πρόεδρός του, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, συνεννοήθηκε με την Αναστασία Νταντάμη, που είναι η Προϊσταμένη τής Δομής τού Δήμου Κατερίνης «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να γίνει η παράδοση 80 μετρητών ακριβείας μαζί με τις αντίστοιχες ταινίες και να ωφεληθούν δημότες που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη οι οποίοι εξυπηρετούνται από την εν λόγω Δομή.
Από την πλευρά της η Προϊσταμένη κ. Νταντάμη αποδέχθηκε τη δωρεά τού Συλλόγου Διαβητικών και παρέλαβε το υλικό αυτό με την παρουσία τού αρμοδίου Αντιδημάρχου, Γιώργου Τσιαλού ο οποίος και υπέγραψε το πρωτόκολλο παραλαβής των υλικών, στελεχών τής Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Κατερίνης, ενώ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φάνης Τερζόπουλος.
Η κ. Νταντάμη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την κ. Ουσταμπασίδου για την παράδοση μετρητών ακριβείας καθώς και ταινιών, διότι, όπως είπε, οι μετρητές ακριβείας συμβάλλουν όντως στην καλύτερη διαχείριση της υγείας όσων δημοτών πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και εξυπηρετούνται από τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Κατερίνης.Δηλώσεις της Προέδρου του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας, Σωτηρίας Ουσταμπασίδου
Μετά την παράδοση και παραλαβή τού υλικού, σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, ανέφερε ότι ο Σύλλογος βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στη Δομή του Δήμου Κατερίνης όσον αφορά τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη. Πρόσθεσε δε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», οποτεδήποτε κι αν χρειαστεί, «έτσι ώστε να έχουμε σωστά ρυθμισμένους διαβητικούς».
Επιπλέον, επισήμανε ότι ο Σύλλογος Διαβητικών και η ίδια προσωπικά παραμένει στη διάθεση οποιουδήποτε δημότη με Σακχαρώδη Διαβήτη, είτε ανασφάλιστου ή ασφαλισμένου, σε ό,τι κι αν έχει ανάγκη και πάντοτε βέβαια στο πλαίσιο της καλής σχέσης και συνεργασίας τού Συλλόγου Διαβητικών με τον Δήμο Κατερίνης.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget