ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Δήμος Κατερίνης: Ράμπα ΑμεΑ & κατασκευή πεζοδρομίων για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο 5ο δημοτικό σχολείο
Η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο σχολικό κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, η αύξηση της ασφάλειας και η βελτίωση της λειτουργικότητας της ευρύτερης περιοχής επιτυγχάνεται μέσα από την κατασκευή – διαπλάτυνση πεζοδρομίων και επίστρωση με κυβόλιθους του βασικού οδικού άξονα περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος.

Παράλληλα, με στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στους χώρους της σχολικής μονάδας πρόκειται να κατασκευασθεί & ράμπα πρόσβασης των ΑμεΑ.


Τις εργασίες συντονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Συμεωνίδης, ο οποίος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία παρέμβαση με κοινωνικό πρόσημο, καθώς βελτιώνει την καθημερινότητα για όλους τους μαθητές, με έμφαση στην προκειμένη περίπτωση στην προσβασιμότητα και από τους μαθητές με κινητικές δυσκολίες.
Υπενθυμίζω ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και με σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες καταθέσαμε πρόταση χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», προκειμένου να κατασκευασθούν ράμπες και χώροι υγιεινής για άτομα με αναπηρία στα σχολεία της περιοχής ευθύνης μας».

Τέλος, εργασίες για τη σηματοδότηση, την έντονη διαγράμμιση επί του οδοστρώματος, προκειμένου να μπορούν να κινούνται με ασφάλεια οι μαθητές κατά την είσοδο κι έξοδο από το σχολείο τους εκτελούνται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων της Κατερίνης.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget