ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Σε δημοπράτηση η νέα σιδηροδρομική στάση στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας..


Σε δημοπράτηση βγήκε το σιδηροδρομικό έργο κατασκευής νέου σταθμού στην περιοχή του Νέου Παντελεήμονα Πιερίας.
Αναθέτουσα Αρχή είναι η ΕΡΓΟΣΕ.

Το κόστος του έργου είναι 1,81εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 1,46εκατ.ευρώ).
Το έργο ήταν μία απαίτηση των φορέων της περιοχής εδώ και χρόνια. Με τη νέα στάση ο Νέος Παντελεήμονας θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο προαστιακό δρομολόγιο Θεσσαλονίκης-Λάρισας, αλλάζοντας τα δεδομένα των μετακινήσεων στην περιοχή.
Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 2 Iουλίου 2020. Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει πως το εφόσον το έργο υπογραφεί το 2021, τότε θα είναι έτοιμο το 2025.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π.: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, 2014 – 2020».
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Συνοπτικά, το αντικείμενο του υπό δημοπράτηση έργου αφορά:
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή σιδηροδρομικής στάσης στην παραλία Νέου Παντελεήμονα και περιλαμβάνει την κατασκευή εκατέρωθεν των υφιστάμενων σιδηροδρομικών γραμμών υψηλών ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.), 2 αποβαθρών, μήκους 150,00 μέτρων και πλάτους 4,00 μέτρων, 1 κλιμακοστασίου με ανελκυστήρα και πασσαλότοιχου αντιστήριξης γαιών, μήκους 30,00 μέτρων, στην ανάντη της Σ.Γ.Υ.Τ. αποβάθρα και 2 μεταλλικών στεγάστρων επί των αποβαθρών, μήκους 35,00 μέτρων το καθένα.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, παρά των παραπλεύρων οδών SRα1 και SRδ2 –στον χώρο της σιδηροδρομικής στάσης, η διαχείριση και απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, ο ηλεκτροφωτισμός αποβαθρών και περιβάλλοντος χώρου, η ηλεκτρική προστασία παρακείμενων των σιδηροδρομικών γραμμών μεταλλικών κατασκευών –λόγω ηλεκτροκίνησης, και τα μέτρα ασφαλείας εργαζομένων και κοινού, προσωρινά και μόνιμα.


gr-pieria.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget