ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Μήνυμα του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΗ εικοστή πρώτη Μαΐου ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με συλλογική απόφαση που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2001, ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη. Κυρίαρχο στοιχείο σε αυτή την απόφαση, η υλοποίηση του στόχου για μια παγκόσμια πολιτιστική συνύπαρξη, καθώς και η ενθάρρυνση των χωρών για την προώθηση της πολιτιστικής και γλωσσικής διαφορετικότητας, η εξάλειψη των ανισοτήτων στις πολιτισμικές ανταλλαγές και η σύνδεση του πολιτισμού με την ανάπτυξη.

Η επικρατούσα παγκόσμια άποψη ότι ο πολιτισμός αποτελεί την ιδανικότερη πηγαία έκφραση της λαϊκής ψυχής, σίγουρα εκφράζει και καθοδηγεί κάθε δημιουργική πρωτοβουλία των ανθρώπων που υπηρετούν άοκνα, με αλτρουισμό και με εθελοντική προσφορά, εδώ και πέντε περίπου δεκαετίες, τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.).

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στον κορυφαίο οργανισμό της Πιερίας, μέσα από τις πολυποίκιλες και πολυσύνθετες παραγωγικές μας πρωτοβουλίες, δικαιώνουμε το ιδεώδες ότι ο πολιτισμός θεωρείται το ισχυρότερο εργαλείο ανάπτυξης, ευημερίας και κοινωνικής συνοχής ενός λαού.

Ασφαλώς τα παράγωγα του πολιτισμού, δηλαδή, τα ήθη, τα έθιμα, οι γιορτές, τα αυθεντικά έργα της τέχνης, μαρτυρούν τη βιωματική στάθμη του κάθε λαού και συγχρόνως φανερώνουν το επίπεδο της πνευματικής και κοινωνικής ανάπτυξης του.


Φίλες και φίλοι.
Αναμφίβολα ο πολιτισμός αποτελεί βασικό στοιχείο για την προοπτική και το μέλλον της παγκόσμιας κοινωνίας. Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πολιτισμού, δηλώνει ότι θα συνεχίσει με την ίδια διάθεση να συμβάλλει στην καταξίωση και ανάδειξη φορέων και προσώπων που μοχθούν και δημιουργούν μέσα από όλες τις μορφές τέχνης, με γνώμονα την ποιότητα και το σεβασμό της ζωής των πολιτών.

Φέτος η γνωστή πανδημία αλλάζει και ανατρέπει πολλά από τα συνήθη σε όλο τον κόσμο.. Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. δεν υποστέλλει, συνεχίζει. Αναζητούμε και σίγουρα θα βρούμε τις λύσεις εκείνες ώστε και το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2020 να καταγραφεί στην ιστορία εξ ίσου σημαντικό και ενδιαφέρον για όλους τους πολίτες που αναζητούν δημιουργική και ποιοτική διέξοδο στην καθημερινότητα και την υποτέλεια της ζωής.

Για το Δ. Σ του ΟΡ.ΦΕ.Ο
Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Παπαχρήστος

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget