ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

Σιγή ασυρμάτου...Περάσανε σχεδόν τρεις μήνες από όταν ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της πανδημίας. Εμείς σαν γονείς παιδιών ΑΜΕΑ αναλάβαμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογούσε, ακολουθήσαμε τις οδηγίες των επιστημόνων. Η άλλη πλευρά, δηλαδή το κράτος και οι θεσμοί του, πότε θα αποφασίσουν να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες;

Τα παιδιά μας αυτό το διάστημα στερήθηκαν όλη την αναγκαία, σύνθετη διεπιστημονική παρέμβαση που ούτως ή άλλως ήταν ελλιπής και προ πανδημίας. Οι συνέπειες στην εξέλιξή τους μα και στην ψυχική τους κατάσταση, των ίδιων αλλά και των οικογενειών μας, ήταν ολέθριες.

Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε καμία πρόνοια από το κράτος. Μας είπανε να παρακολουθήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου. Μια πλατφόρμα δυσλειτουργική, ακόμα και για τα παιδιά της συμβατικής εκπαίδευσης, πόσο μάλλον για παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής. Δεν πάρθηκε κανένα μέτρο, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουνε τα υλικά μέσα, αλλά και σ’ αυτό το πεδίο ακολουθήθηκε η αγαπημένη τους τακτική ..της αναγωγής στην ατομική ευθύνη.
Ειδικά γονείς που δεν είχαν είτε την οικονομική δυνατότητα, είτε τις τεχνικές γνώσεις να υποστηρίξουν αυτήν τη διαδικασία, «θεωρούνται» ανεύθυνοι.
Ενώ σταδιακά προχωράμε σε άρση των περιοριστικών μέτρων, δεν έχει ακουστεί ούτε μισή κουβέντα για το τι προβλέπεται για τα παιδιά μας. Φαίνεται οτι τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν μετατραπεί σε άτομα δίχως ανάγκες. Μας λένε ότι είναι επικίνδυνα τα παιδιά μας στην τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Σε αυτήν την περίπτωση τα άτομα με ειδικές ικανότητες, όπως ψυχοπονιάρικα μας λένε, έχουν μετατραπεί σε ανυπάκουα αγρίμια. Η αλήθεια όμως είναι οτι πίσω από αυτήν τους τη στάση κρύβεται η αναγνώριση της ευθύνης τους στο οτι δεν μπορούνε να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής που οι ίδιοι θέτουν.
Το σχολείο μας είναι σχολείο χωρίς επαρκείς τουαλέτες και μάλιστα είναι κοινές με το ΕΠΑΛ το οποίο συστεγάζεται. Το γυμναστήριο είναι ένα δωμάτιο 5x5. Οι καθαρίστριες είναι συμβασιούχες μειωμένου ωραρίου κτλ κτλ
Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας να επιστρέψουν σιγά σιγά στην όποια κανονικότητα και να υπάρξει μια υπεύθυνη ενημέρωση για το τι μέλι γενέσθαι.
Υ.Γ. Επειδή οι μέρες και οι μήνες περνάνε γρήγορα, μην ξεχάσετε στις 3 Δεκέμβρη να βγάλετε δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για το πόσο μας αγαπάτε και πόσο μας νοιάζεστε

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget