ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!

ΑΡΔΕΥΣΗ ΔΕ ΔΙΟΥ και ... περί ανέμων και υδάτων!Αγαπητοί συνδημότες/σες

Στις 12 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία και έδωσε εντολή στον Δήμαρχο κ. Γερολιόλιο Ευάγγελο να διερευνήσει τη δυνατότητα επίλυσης του τεράστιου προβλήματος της άρδευσης της ΔΕ Δίου με εφαρμογή της πολιτικής ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα), και με συντονισμό της αντίστοιχης Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εξής στόχους:
α) Την εκμετάλλευση όλων των επιφανειακών υδάτων της ΔΕ ΔΙΟΥ τα οποία σήμερα χάνονται

β) Τη μείωση κόστους της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή και την αύξηση της παραγωγικότητας των εκμεταλλεύσεων.

γ) Τη μείωση του ενεργειακού κόστους της άρδευσης και του αντίστοιχου ελλείμματος λόγω μη καταβολής των τελών, που σήμερα ανέρχεται σε 500.000 ετησίως και το οποίο έλλειμμα τα τελευταία 10 χρόνια κόστισε στο Δήμο μας 5.000.000 € και το πλήρωσαν όλοι οι δημότες!

δ) Την ανάπτυξη των δικτύων άρδευσης με επάρκεια νερού άμεσα και για τα επόμενα 30 χρόνια με χρήση νέας τεχνολογίας τηλεμετρίας και δίκαιης κατανομής των βαρών χρήσης με πολύ χαμηλό κόστος

ε) Τη διατήρηση της συνολικής ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, των ΔΙΚΤΥΩΝ και των ΥΠΟΔΟΜΩΝ της άρδευσης στα χέρια του Δήμου Δίου - Ολύμπου με παράλληλη εκμετάλλευση της απορροής των προς άρδευση υδάτων, ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Αυτές ήταν και οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και αυτή την εντολή δώσαμε στον Δήμαρχο, να διερευνήσει και να φέρει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο για περαιτέρω συζήτηση και νέα έγκριση με αναλυτικές προτάσεις μέσω της Γενικής Γραμματείας ΣΔΙΤ, εφόσον υπάρξουν.
Δυστυχώς όμως τις τελευταίες μέρες διαβάσαμε δημοσιεύσεις στείρας αντιπολίτευσης και με ψευδή στοιχεία ότι δήθεν η συνεργασία «Σύνθεση- Συμπολιτεία» πούλησε και παραχώρησε τα αρδευτικά νερά της ΔΕ ΔΙΟΥ σε ιδιώτη ή ιδιωτική επιχείρηση κεφαλαίων με μυστικές συμφωνίες, χωρίς διαφάνεια και ότι απειλούνται τάχα οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής από αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω ιδιωτικοποίησης της άρδευσης!!! Στείρα αντιπολίτευση χωρίς πραγματικές αντιπροτάσεις και με καμία διάθεση γόνιμου διαλόγου.

Ειδικά, ορισμένοι θα πρέπει να ντρέπονται, γιατί αντί να απολογηθούν για τα κακά χάλια και τα τεράστια και παράνομα ελλείμματα τα οποία μας παρέδωσαν στο τομέα της άρδευσης (500.000€ ετησίως), λόγω λαϊκισμού και κακοδιαχείρισης που αγγίζει τα όρια αρμοδιοτήτων εισαγγελέα, συνεχίζουν να ψεύδονται και να αποπροσανατολίζουν τις αγροτικές οικογένειες της ΔΕ Δίου!

Δυστυχώς, περισσεύει η λαμογιά και ο λαϊκισμός ! Φοβούνται την μεγάλη απήχηση που θα έχει αυτό το έργο στην τοπική οικονομία και στο αγροτικό εισόδημα της περιοχής και αποκαλυφθεί η πολιτική τους γύμνια.
Να ευχόμαστε να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον με τους όρους που αναφέραμε παραπάνω, γιατί όλοι θα κερδίσουμε από τα νέα οικονομικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα και κυρίως οι αγρότες λόγω της επάρκειας χαμηλού κόστους νερού άρδευσης αλλά και ο δήμος μας θα μπορέσει να ισοσταθμίσει τα ελλείμματα που κληρονόμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ με αυτές τις δεσμεύσεις συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές και αυτές στηρίζει και θα στηρίζει σε όλη τη διάρκεια αυτής της 4ετιας της δημοτικής περιόδου!
Άλλωστε, το θέμα της εξασφάλισης παροχής νερού άρδευσης θα έρθει πολλές φορές ακόμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σε αυτόν τον διάλογο με προτάσεις, χωρίς αποκλεισμούς, αδιαφάνεια και κυρίως χωρίς τις λαμογιές του παρελθόντος!!!

Υ.Γ
αυτή η ανακοίνωση είναι αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης της παράταξης "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ" ( 15.5.2020)

Για την υπογραφή
Φαρμάκης Αστέριος
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget