ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Γλιτώνουν τις εισφορές χιλιάδες συνταξιούχοι για το αγροτικό εισόδημα και επιδοτήσεις

Λύση για χιλιάδες ετεροεπαγγελματίες συνταξιούχους που έχουν αγροτικό εισόδημα και λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δίνει διάταξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Dikaiologitika News.


Ειδικότερα σύμφωνα με την διάταξη ετεροεπαγγελματίες συνταξιούχοι που έχουν αγροτικό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ δεν θα καταβάλλουν εισφορές.

Έτσι κάποιος συνταξιούχος του ΙΚΑ που έχει ελιές στο χωριό του αν το αγροτικό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ τότε δεν υποχρεούται σε καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.


Πρόκειται για μία ρύθμιση που δεν αφορά μόνο αγρότες αλλά χιλιάδες συνταξιούχους που μπορεί να έχουν ελιές και με το εισόδημα από αυτές να συµπληρώνουν τα προς το ζειν. Αναλυτικότερα σύμφωνα με την διάταξη θεσπίζεται ένα εύλογο όριο απαλλαγής των συνταξιούχων που ασκούν δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ από την υποχρέωση καταβολής εισφορών, προκειμένου να αποφευχθεί η δυσανάλογη επιβάρυνση και να στηριχθεί η αγροτική δραστηριότητα.

Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ότι οι συνταξιούχοι πρώην φορέων κύριας ασφάλισης ή του Δημοσίου που είχαν αναλάβει ή αναλαμβάνουν δραστηριότητα για την οποία υπάγονται στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ καταβάλλουν την ασφαλιστική εισφορά του άρθρου 40 του ν. 4387/2016(Α' 85), εφόσον το εισόδημα τους από την δραστηριότητα αυτή υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ.

Όλη η διάταξη αποκλειστικά στο Dikaiologitika News

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget